75. Yıl Bağımsız Anaokulunda Mezuniyet Coşkusu

75. Yıl Bağımsız Anaokulunda Mezuniyet Coşkusu
Programda konuşan Okul Müdürü Seda Tagay; her yıl Türkiye genelinde okul öncesi eğitim şenliklerinin yapıldığını hatırlatarak “Okul öncesi eğitim...

Programda konuşan Okul Müdürü Seda Tagay; her yıl Türkiye genelinde okul öncesi eğitim şenliklerinin yapıldığını hatırlatarak “Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilkokula hazırlanırken, paylaşmayı, yardımlaşmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun varolan yeteneklerini görünür kılmaktır. Bu dönem, araştırmacılar için çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görülmektedir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler. Çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir” diye konuştu.

Okul Müdürü Seda Tagay’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan ront ve tiyatro gösterilerinin ardından okul öncesi eğitimini tamamlayan öğrencilere belgeleri verildi.

Güzide Kasım

Bu haber toplam 542 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.