8 yaşındaki Eftelya'nın feci ölümü kahretti!

8 yaşındaki Eftelya'nın feci ölümü kahretti!
Düzce'de bir ilkokulda yaşanan üzücü olayda, 8 yaşındaki Eftelya Kaymak, arkadaşlarıyla yaptığı hızlı hamburger yeme yarışması sırasında nefes borusuna yemek kaçması sonucu boğularak hayatını kaybetti. Aile hastane önünde sinir krizi geçirdi.

Olay, Çay Mahallesi'nde bulunan Işık İlkokulu'nda öğle saatlerinde meydana geldi. Eftelya ve arkadaşları kantinden aldıkları hamburgerlerle kendi aralarında hızlı yeme yarışması düzenlemeye başladı. Yarışma sırasında Eftelya'nın nefes borusuna yemek kaçması sonucu nefessiz kaldı.

screenshot-3.jpg

Fark eden öğretmenler ve okul çalışanları Eftelya'ya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradılar. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Eftelya, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Acı haberi alan Eftelya'nın ailesi ve yakınları hastanede sinir krizi geçirdi. Eftelya'nın ölümünün ardından olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.

Bu trajik olay, çocukların katıldığı gıda yarışmalarının ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Eftelya'nın ölümüyle ilgili sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması ve bu tür trajedilerin tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 529 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.