Adana'nın Kozan ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Şadiye Açin, sekiz yıl önce sol kolunda başlayan şişlik ve ağrı şikâyetleriyle yaşamını değiştiren bir hastalıkla mücadele ediyor. Başlangıçta hafif belirtilerle kendini gösteren rahatsızlık, zamanla şiddetlenerek kolunda yoğun ödem ve iyileşmeyen yaraların oluşmasına neden oldu. Ancak yıllarca süren doktor ziyaretlerine rağmen kesin bir tanı konulamadı.
Son olarak üç yıl önce Adana Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Açin'e, kolunun alınması gerektiği önerildi. Ancak vücudunun farklı bölgelerinde de benzer yaraların oluşması nedeniyle bu öneriyi kabul etmeyen Açin, hastalığının detaylı bir şekilde incelenerek tedavi edilmesini talep ediyor.
Açin, yıllardır ağrı kesicilerle hayata tutunmaya çalıştığını belirterek, "Tek isteğim, kolumun detaylı bir şekilde incelenerek hastalığımın tanısının konulması ve tedavi edilmesidir" dedi.
Eşi Yusuf Açin, yevmiyeli işlerde çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle eşinin tedavisini sürdürmekte güçlük çekiyorlar. Yusuf Açin, "8 yıldır en son söylenen 'hastayı buraya getirmeyin, kolunu keselim' dediler, ama biz buna izin vermedik. Tek isteğimiz, eşimin acı çekmesini önlemek ve tedavisini sağlamak" dedi.
Mahalle sakinleri de Açin ailesine destek olmak için seferber olmuş durumda. Komşusu Hatice Çalışkan, "Bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Zaman zaman yanına gelip yardımcı oluyoruz. Düşüyor, dengesini kaybediyor, zor günler geçiriyor" diyerek, Açin ailesinin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.
Şadiye Açin ve ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Açin, hastalığının tanısının konulması ve tedavi edilmesi için destek çağrısında bulunuyor.