Abisine kızdı işyerini soydu

Abisine kızdı işyerini soydu
Muğla’da bir mobilya mağazasında içerisinde alışveriş yapan bin 500 kişiye ait açık senet bulunan çelik kasayı çaldıkları iddia edilen 3 kişi polis...

Muğla’da bir mobilya mağazasında içerisinde alışveriş yapan bin 500 kişiye ait açık senet bulunan çelik kasayı çaldıkları iddia edilen 3 kişi polis tarafından yakalandı. Yakalanan zanlılar arasında bulunan D.D. isimli kişinin mobilya mağazası sahibinin yaklaşık 3 ay önce ortaklıktan ayrılan kardeşi olduğu ortaya çıktı. İfadeleri alınan 3 zanlıdan 2’si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddialara göre, Muğla’da Orhaniye mahallesinde H.D. ve D.D. isimli kardeşler ortak olarak mobilya mağazası işletiyorlardı. Yaklaşık 3 ay önce iki kardeş arasında başlayan anlaşmazlık nedeni ile D.D. ortaklıktan ayrıldı. Ağabey H.D. mobilya mağazasın tek başına işletmeye devam etti. Geçtiğimiz hafta başında sabah saatlerinde iş yerine gelen H.D. mağazanın giriş kapısı üzerinde anahtar bulunduğunu fark etti. Hemen mağazaya giren H.D. içeriyi kontrol ettiğinde çelik kasanın bulunmadığını gördü ve durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipleri yaptıkları ilk incelemede mağazadan sadece çelik kasanın çalındığını tespit etti. Polis hırsızlık olayını gerçekleştiren kişi yada kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Kapı üzerinde unutulan anahtar şüphelendirdi

Meydana gelen olayda mağaza kapısı üzerinde hırsızlar tarafından unutulan anahtar polisin olayın içerden bir kişi tarafından gerçekleştirildiği şüphesine yönlendirdi. Yapılan incelemelerde Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık masası dedektifleri 3 ay önce ortaklıktan ayrılan mağaza sahibi H.D.’nin kardeşi D.D.’nin ifadesini aldı. D.D.’nin çelişkili ifadeleri polisin bu kişi üzerinde şüphelerini arttırdı. Suçlamaları kabul etmeyen D.D. polise olayla ilgisinin bulunmadığını söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri mağazaya giren kişilerin tespit edilmesi amacıyla mağaza civarında bulunan güvenlik kameralarını tek tek inceleme altına aldı. Yapılan incelemelerde mağazaya yakın bölgede ki bir kamerada D.D. sabah erken saatlerinde yanında iki kişi ile birlikte mağazanın etrafından ayrıldığı tespit edildi. Bunun üzerine D.D.’nin yanındaki kişileri tespit etmek için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda D.D. yanında bulunan kişilerin B.K. ve Ö.G. olduğu tespit edildi. Kimlikleri tesit edilen iki zanlı polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğünde yapılan ilk sorguda B.K. ile Ö.G.’nin suçlarını kabul ederken mobilya mağazasında bulunan çelik kasayı D.D ile birlikte çaldıkları yönünde ifade verdikleri öğrenildi. Bu ifadeler üzerine polis tarafından tekrar gözaltına alınan D.D. hakkındaki suçlamaları yine kabul etmedi. İfadeleri alınan 3 zanlı hakim karşısına çıkarılmak üzere mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan D.D. ile Ö.G. tutuklanarak cezaevine gönderilirken B.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada mobilya mağazasında çalınan çelik kasa içinde bulunan bin 500 adet açık senedin mağazadan alışveriş yapan ve müşterilere ait olduğu, bu senetlerin piyasaya dağılması durumunda çok sayıda vatandaşın mağdur olabileceği öğrenildi.

Bu haber toplam 589 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.