Açılışı bakan yaptı

Açılışı bakan yaptı
Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının açılışında katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “yeni...

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının açılışında katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “yeni hizmet binası ile Muğlalıların birçok konudaki ihtiyaçları kısa sürede çözülecektir” dedi.

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yeni hizmet binasına kavuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, binanın açılış kurdelesini beraber kestiler.

Muğlalıların sadece turizme değil Muğla kazancı için her sektöre önem verdiğini söyleyen Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğlalıların ulusal ve uluslar arası düzeyde turizmin barışa büyük katkısının olduğunu belirtti. Muğla’da Mermer ve Madencilik sektöründe 10 bin istihdamın sağlandığını vurgulayan Vali Fatih Şahin, “Muğlalılar, tarım sektörü ile eski parayla 3 katrilyon değerinde bu ülkeye katma değer sağlıyor. Mermer ve madencilik sektörümüzde 10 bine yakın istihdamımız var. Biz çok güzel günler için el birliği ile sivil toplum kuruluşları ile beraber çalışıyoruz. Bizim için hayatı önem arz eden bütünleşik kıyı düzeni planı da sizi dönemizde bitmek üzere. Bugüne kadar Muğla’nın kıyılarının, alanlarının, resminin tamamının ortaya koyulup bakılıp değerlendirilmemiş. Bu planlama sayesinde de çok rasyonel işler bundan sonraki dönemde yapılacak” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Valiliğin emrinde çalışan Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğümüzün yeni yapılanmasında bir çok kulvar var. ÇET, Çevre izin ve denetim raporlarından tutunuzda tabiat varlıkları bölge komisyonlarına varıncaya kadar hizmetlerimiz bir hayli fazla. Kıyı kenar çizgisinden tutun doğal sit bölgesindeki imar planlarına kadar ve coğrafi bilgi sistemlerine varıncaya kadar. Yine Tabu dairesi ile entegre olan orta kadastroya kadar tüm hizmetler bu yeni açılan binada görülecek. En büyük gayemiz vatandaşın hizmetinde olmaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün açılışı yapıldı.

Bu haber toplam 494 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.