Açlık grevine başladı

Açlık grevine başladı
Muğla’da 2,5 yıl önce inşaattan atlayan ve 11 ameliyat sonrasında sağ bacağı kesilen Celal İncekaya bacağının niye kesildiğini öğrenmek için açlık...

Muğla’da 2,5 yıl önce inşaattan atlayan ve 11 ameliyat sonrasında sağ bacağı kesilen Celal İncekaya bacağının niye kesildiğini öğrenmek için açlık grevine başladı. İncekaya “ 11 ameliyat sonrasında sağ bacağımı diz altından kestiler. Ancak bana bacağımın niye kesildiğine dair her hangi bir açıklama yapmadılar. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bakanlığa şikayette bulundum soruşturma açıldı. Ama bacağımın niye kesildiğini bana söylemediler. Bende açlık grevine başladım” dedi. Celal İncekaya izinsiz eylem yaptığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.

İş bulamadı intihara kalktı

Celal İncekaya 2,5 yıl önce iş bulamadığı gerekçesiyle bir inşaatın üçüncü katından aşağıya atladı. İncekaya  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 1,5 yıl da tam 11 ameliyat geçirdi. Daha sonra Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan ameliyat sonrasında sağ bacağı diz kapağının altından kesildi.

Bakanlık soruşturma başlattı

Celal İncekaya geçirdiği 11 ameliyatın ardından sağ bacağının diz altından niye kesildiğinin gerekçesini bir türlü öğrenemedi. Başka üniversite hastanelerine gitti ve kendisine ameliyatta doktor hatasının olduğunu söylendi. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Sağlık Bakanlığı olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. Celal İncekaya “ Sağlık Bakanlığı bir soruşturma başlattı. Bakanlığın soruşturmasında doktorun kusuru sabit bulundu. Sonuçta 11 ameliyat var. İlk ameliyatımda bacağıma platin takıldı onu biliyorum. Bir de bacağımın kesildiğini biliyorum. Bunun dışında ne oldu, ne bitti bilmiyorum. Neden burada ameliyat oldum, neden başka bir hastaneye sevk edilmedim, bilmiyorum. Hiç kimse bana bir şey söylemiyor. Ben bir mağdur olarak soruyorum, beni neden 11 kez ameliyat ettiler, neden benim yapımla, sağlığımla oynadılar, neden beni başka bir hastaneye sevk etmediler de aynı hastanede tuttular. Sağlık müdürlüğümüz, valiliğimiz bu işe el atsın, gerçekleri bana söylesinler. Gerçekler söylenene kadar açlık grevine devam edeceğim" dedi. Muğla’da açlık grevine başlayan Celal İncekaya izinsiz eylem yaptığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.

Bu haber toplam 631 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.