ADINI 'UMUT' KOYDULAR

ADINI 'UMUT' KOYDULAR
MUSTAFA İNCİ Muğla’nın Bodrum ilçesinden şişme botla Yunanistan’ın İstanköy Adasına kürek çekerek giden Suriye’li Halim Ailesinin erkek çocukları...

MUSTAFA İNCİ Muğla’nın Bodrum ilçesinden şişme botla Yunanistan’ın İstanköy Adasına kürek çekerek giden Suriye’li Halim Ailesinin erkek çocukları dünyaya geldi. Aile çocuklarının ismini Umut koydu.

Muğla sahilleri mülteciler için Yunan adalarına açılan umut kapısı haline döndü. Özellikle ülkelerinde ki iç savaştan kaçan Suriyeli mülteciler umut yolculuğuna çıkıyor. Mültecilerin umut yolculuğu çocuğu zaman Ege Denizinde tekne faciası ile son buluyor.  Suriye’li Marsavi Halim ve 9 aylık hamile eşi Rukiye Halim hafta sonu Bodrum’dan şişme bir bot satın alarak Yunanistan’ın İstanköy Adasına doğu kürek çekmeye başladı. Çift İstanköy’e ayak bastıklarında 9 aylık hamile olan Rukiye Halim’in sancıları arttı.  Rukiye Halim, ambulansla adadaki bir hastaneye kaldırıldı. Halim, burada sezaryenle bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeğe 'Umut' adı verildi. Haberi okuyucularına duyuran Yunanistan'ın 'www.aegeannews.gr' intenet sitesi, sağlık durumları iyi olan anne ve bebeğinin, tedbir amacıyla 10 gün süreyle hastanede tutulacağına da haberinde yer verdi.

Bu haber toplam 597 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.