Adli tıptan rapor çıkmadı

Adli tıptan rapor çıkmadı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2011 yılında 5 Rus Turist rehberi içtikleri içkiden zehirlenerek yaşamını yitirmişti. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi 5 ölümle...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2011 yılında 5 Rus Turist rehberi içtikleri içkiden zehirlenerek yaşamını yitirmişti. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi 5 ölümle ilgili olarak 7 kişiyi tutuklamıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumunun ilk raporunda Rus turistlerin metil alkol zehirlenmesinden öldüğünü belirtmişti. İki ay önceki duruşmada adli tıp kurumundan gelen ikinci rapor herkesi şaşırttı. Raporda teknede bulunan viskilerin metil alkol oranının normal olduğu belirtildi. Mahkeme Adli Tıp Kurumundan yeni ve detaylı bir rapor istedi. Dün karar duruşması vardı. Ancak Adli Tıp Kurumundan istenen üçüncü rapor gelmeyince duruşma yine ileri bir tarihe ertelendi. 

Bodrum'da 26 Mayıs 2011 tarihinde çıktıkları yat gezisinde içtikleri içkiden zehirlenen Rus rehberler Maria Shalyapina (28), Zalyaeva Auilia (20), Alexandr Zhbckov (23), Marina Sevelyova (28) ile Victoria Nikolaeva (22) yaşamını kaybetti.

Mart ayında başlayan davanın altıncı duruşması Muğla 2. Ağır Ceza mahkemesinde görüldü. Mahkemeye 5 Rus rehberin ölümüne neden oldukları iddia edilen ve haklarında kasten adam öldürmek suçlaması ile müebbet hapis cezasıyla tutuklu olarak yargılanan içkilerin dağıtımını yapan Naz Gıda Limited Şirketi yöneticisi Sakıp Demirkol, yeğeni ve şirketin dağıtıcıları Tolga Depeharman ile Ender Salman, geziyi düzenleyen Orkan Denizciliğin sahipleri Önder Kabakçı ve Fatih Kabakçı, teknenin kaptanı Serkan Sakallı, Anemon Şirketi sahibi İlker Atacan ile tutuksuz yargılanan barmen Seyithan Siyi ve zanlı yakınları katıldı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu mahkemeye gönderdiği ilk raporda Rus turistlerin metin alkolden zehirlenerek yaşamlarını yitirdiğini belirtmişti. İki ay önce görülen beşinci duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu mahkemeye verdiği raporda teknede bulunan viskilerin metil alkol oranının normal olduğu belirtildi. Bunun üzerine mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Kurumunun iki farklı raporu sonucunda detaylı bir yeni rapor hazırlamasını istedi. Dün görülen altıncı duruşmaya mahkemenin İstanbul Adli Tıp Kurumundan istediği yeni rapor gelmeyince mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

Müebbetle yargılanıyorlar

Muğla Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların TCK'nın 81'nci maddesine göre 8 sanık hakkında 'Olası kasıtla adam öldürmek' suçundan müebbet hapisleri isteniyor. Mahkemede sanıklardan İlker Atacan'ın sahte içkileri ürettiği, bu içkileri de Ankara'da sahte faturalarla, 'Yakup Kuşçu' sahte ismi ile 'Birlik Gıda' tarafından dağıtımının yapıldığı ifade edildi. Yine, iddianamede 'Orkan-5'adlı geminin sahipleri Önder ve Fatih Kabakçı'nın geziden önce 52 şişe 'Mister Burdon' marka viski ve 144 şişe 'Eagle Blow' marka cin ve Votka aldıkları, ancak olaydan sonra gemideki Mister Burdon'ların sahte olduğu bilindiği için atıldığı belirtildi. İddianamede ayrıca, sahte içkileri üreten İlker Atacan'ın TAPDK'dan 300 bin adet bandrol aldığı, ancak sadece 6 bin şişe 'Mister Burdon' viski ile 6 bin 'Mister Burdon' votka ithal ettiği ifade edildi. Atacan'ın kalan 288 bin orjinal bandrolü ise merdiven altı ürettiği sahte içkilerde kullandığı ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerine gönderdiği de belirtildi. Sahte içkileri satın alan Ankara'daki dağıtıcı firmanın sahte fatura kullandığının da yer aldığı iddianamede, gezi şirketinin diğer gemisi Star Craft'ta da 52 şişe Mister Burdon marka sahte Votka da tespit edildi. Sahte votkaların da 70 cl'lik şişelerde olmasına rağmen üstündeki etiketlerde 35 cl yazdığı da ifade edildi.

Bu haber toplam 610 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.