Adliye önünde eylem

Adliye önünde eylem
Hakimler ve Savcılar Yüksek kurulu kararnamesiyle Muğla’nın Dalaman ve Ula ilçelerinde ki adliyelerin kapatılması protesto edildi. Dalaman’da adliye binası...

Hakimler ve Savcılar Yüksek kurulu kararnamesiyle Muğla’nın Dalaman ve Ula ilçelerinde ki adliyelerin kapatılması protesto edildi. Dalaman’da adliye binası önünde düzenlenen eyleme CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve yüzlerce Dalaman’lı katıldı. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir “  Dalaman’da dosya sayısı 600’ün üzerinde olmasına rağmen 'Dosya yetersiz' diye adliyeyi kapatmaya çalışıyorlar” dedi.

Dalaman İşadamları Derneği öngcülüğünde düzenlenen eyleme siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı. Dalaman Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan eylemciler buradan2 kilometreuzaklıkta bulunan adliye binası yürüdü. Yürüyüş sırasında 'Adaletin gecikmesi adaletsizliktir', 'Dalaman adliyene sahip çık', 'Susma, sustukça sıra maliyeye gelecek', 'Bugün adliye yarın maliye' ve 'Adliye bizimdir bizim kalacak' diye slogan attı.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, “ Türkiye tutukevine dönüştürüldü. Şanlıurfa Cezevi'nde 13 kişinin yanarak öldü. Buradaki tek suçlunun hükümet ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’dir. Bu bakan zamanından beri 'Adalet' diye bir şey kalmadı. Türkiye, yangın yerine döndü. Bunun yansımasını da Dalaman’da görüyoruz. Dalaman’da dosya sayısı 600’ün üzerinde olmasına rağmen 'Dosya yetersiz' diye adliyeyi kapatmaya çalışıyorlar. İnsanlar bir yere sıkıştırılarak boğarak adalet sağlanmaz. Bugün Türkiye’yi tek başına yöneten bir iktidar var. Artık faşizan bir idare oluştu. Ne meclise ne halka soruluyor. Demokrasi askıya alınmış durumda. Tek ses olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın sesi duyuluyor. İnşallah yapmış oldukları bu yanlıştan dönerler. Dalaman halkını düzenledikleri bu eylem dolayısıyla kutluyorum" dedi.

Bu haber toplam 635 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.