Afiş Gerginliği

Afiş Gerginliği
Muğla’nın Milas ilçesinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen ‘inci Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarında afiş krizi yaşandı. Fuar alalına asılan Milas...

Muğla’nın Milas ilçesinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen ‘inci Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarında afiş krizi yaşandı. Fuar alalına asılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın fotoğrafının bulunduğu afişin Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından indirtilmesi tepkilere neden oldu. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir “Seçimle, halkın iradesiyle gelenlere saygı gösterilmeli. Elbirliğiyle Muğla’yı kalkındıracağız. Ayrımcılığa gerek yok. Devletin Valisisiniz. İktidar partisinin valisi gibi davranmaya hakkınız yok. Açıkça söylüyorum, böyle ayrımcılık yapılırsa alternatif bir fuar oluştururuz ve onu gerçekleştiririz” dedi. Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise “Seçilmiş herkes bizim başkanımızdır. Onlarla çalışmak bizlere gurur verir” dedi. Muğla Valisi Amir Çiçek ise konuşmasında afiş olayına hiç değinmedi.

Demir:Devletin Valisi Olun

Konuşmasında Milas Belediyesi Başkanı Muhammet Tokat’ın fotoğrafının yer aldığı afişin Vali Çiçek tarafından fuar alanına astırılmadığını belirterek devam eden Demir; “Seçimle, halkın iradesiyle gelenlere saygı gösterilmeli. Elbirliğiyle Muğla’yı kalkındıracağız. Ayrımcılığa gerek yok. Sayın Valimiz, sizi severim, bilirsiniz, ama açıkça söylemek durumundayım. Devletin valisi olun, iktidarın valisi olmayın. ‘Milaslıların seçilmiş Belediye Başkanı’nın, bu fuarın kurulmasından bu yana en büyük emek sarf etmiş olan Belediye Başkanı’nın fotoğrafının bu fuara astırılmaması doğru değildir. Siz, bütün Muğlalıların valisisiniz. Devletin Valisisiniz. İktidar partisinin valisi gibi davranmaya hakkınız yok. Açıkça söylüyorum, böyle ayrımcılık yapılırsa alternatif bir fuar oluştururuz ve onu gerçekleştiririz” dedi.

Öztürk:Resim Koymamak Falan Çocuk İşleri

Muğla Milletvekili Nihat Öztürk “Bizler, Muğlalı ve Milaslılar olarak birbirimize sahip çıkmalıyız. Ülke olarak zor günler yaşıyoruz ve bunun için birlik beraberliğe daha çok ihtiyacımız var diyoruz.

Seçilmiş herkes bizim başkanımızdır. Onlarla çalışmak bizlere gurur verir. Bizim rekabetimiz sandıklarda. Belediyeler ve başkanları da bizim başkanlarımız. Resim koymamak falan çocuk işleri” dedi. Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün bu olumlu konuşmasıyla, gerginlik havası bir anda dağıldı ve herkes de rahatladı. Törenin son konuşmacısı olarak mikrofona gelen Muğla Valisi Amir Çiçek konuşmasında “Başkan Tokat’ın posterini astırmaması” konusuna değinmemeyi tercih etti.

Bu haber toplam 549 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.