AFİŞ UĞRUNA 1 YILLIK EMEĞİ EZDİLER

AFİŞ UĞRUNA 1 YILLIK EMEĞİ EZDİLER
Yatağan ilçesine bağlı Gökpınar yolunda bulunan tanıtım billboarduna bir siyasi partiye ait reklam afişi asmak için çiftçi Erdinç Türköz’ün 1 yıllık emeğini ezdiler. Manevi olarak kendisine zarar verdiklerini dile getiren Türköz, “Sadece siyasi parti afişi değil, her hangi bir firmanın tanıtım afişi için de yapılsaydı aynı tepkiyi gösterirdim. 1 yıl bu ekinin gözüne bakıyorsun. Yazık, günah değil mi?” dedi.

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Gökpınar yolunda bir siyasi parti tarafından, tanıtım billboarduna reklam afişi asmak için çiftçi Erdinç Türköz’ün kiralayarak, arpa ektiği tarlaya izinsiz girildi.

Tarlada çiftçinin 1 yıllık emeği olan ürün, billboarda afiş asabilmek için iş makinası ile ezildi.

“EMEĞİMİ EZİP GEÇTİLER”

Tarla sahibinin kendisine haber verdiğini söyleyen Türköz, “Bizi üzen olay habersiz yapılması. Hem tarla sahibi hem de kiracı olarak oraya ekin eken bana hiçbir şekilde haber verilmedi. Biz aransaydık, ekininizi biçin deselerdi biçerdik ama bizi aramadan emeğimizi ezip, geçtiler. Ben afişi asmalarına da karşı değilim ama insan bir haber vermez miydi? Ekinlerimize biz bile basmamak için o kadar dikkat ederken, yapılan olaya bakın. İnsanın malına çöker gibi, hiçbir şey söylemeden yaptıkları bu olay beni üzüyor. Sabaha kadar uyuyamadım” diye konuştu.

“100 BİN LİRA VERSELER ZARAR VERİLEN EKİNİM EDER Mİ?”

“Yazık, günah değil mi?” diye soran çiftçi Türköz, “Geceden sabahlara kadar çift sürdüm, uykusuz kaldım, ertesi gün bacaklarımın ağrısından yürüyemedim ama bir araç geliyor sizin kıyamadığınız ekininizi eziyor. Ben orayı kiraladım. Tarla parası verdim, ürün almak için maddi manevi emek harcadım. Neyse parası veririz diyerek, tarla sahibine ödeme yapmışlar. Maddi boyutu da inanın umurumda değil, bana 100 bin lira verseler zarar verilen ekinim eder mi?” dedi.

“1 YIL EKİNİN GÖZÜNE BAKIYORSUN”

Hiçbir zaman siyasi parti yanlısı olmadığını belirten Türköz, “Bu yaşıma kadar hiç parti hakkında orada, burada konuşmadım. Söylenecek çok söz var ama söyleyemiyorsun. Sadece siyasi parti tabelası değil, her hangi bir firmanın tanıtım afişi içinde yapılsaydı aynı tepkiyi gösterirdim. Bu tarlayı bu hale getirmek için yaklaşık 1 hafta sabahlıyoruz. 1 yıl bu ekinin gözüne bakıyorsun. Bana manevi olarak, çok zarar verdiler” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 1717 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.