Ağaoğlu'nun Milas’taki 'turizm kenti' projesine durdurma kararı

Ağaoğlu'nun Milas’taki 'turizm kenti' projesine durdurma kararı
Yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla Sulak Alanına (Bargilya Tuzlası) yakın bir bölgede Ali Ağaoğlu tarafından yapılması planlanan Turizm Kenti Projesi için yeni bir gelişme yaşandı. Muğla 2. İdare Mahkemesi ÇED raporunun yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.

BERİTAN YÜCEL

Milas’ın Dörttepe Köyü mevkiinde yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla Sulak Alanına yakın bir bölgede İş insanı Ali Ağaoğlu’nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat tarafından yapılması planlanan turizm kenti projesi için “ÇED olumlu” kararı verilmişti.

Doğal sit alanları ve arkeolojik sit alanlarının yer aldığı sulak alana yakın bölgede 3 bin 683 villa, 4 ayrı otel, 6 adet günübirlik dinlenme tesisi, alışveriş merkezi, hastane, okul, sinema, sanat merkezi, kongre merkezi, rezidans, kafeterya bankalar, su sporları merkezi ve restoranlar inşa edilmesi planlanıyordu.

MUÇEP ve TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu, 1 Temmuz’da flamingo cenneti ve sit alanı olarak bilinen bölgede Turizm Kenti Projesi için “ÇED olumlu” kararı verilmesine tepki göstererek itiraz davası açmıştı.

YÜRÜTÜLMESİNİN DURDURULMASINA KARAR VERİLDİ

Muğla Çevre ve Ekoloji Politikaları Derneği’nin açtığı dava Muğla 2. İdare Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması hâlinde telâfisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanun'un 27'nci maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.

RUHSAT VERİLMİŞTİ

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat birçok kesim tarafından tepki toplayan Tuzla Sulak Alanında yapılacak olan Turizm Kenti projesi için ruhsat verilmesiyle ilgili basın açıklaması düzenlemişti. Başkan Tokat yaptığı açıklamada, proje ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü’nün “uygun”, MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün sakınca olmadığı yönünde görüş belirttiği için ruhsat vermek zorunda kaldığını söylemişti.

Bu haber toplam 2727 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum