AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS CEZASI

AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS CEZASI
Dünyaca ünlü Dalyan kanalında 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın cesedi 14 Haziran 2015 tarihinde su kanalında bulunmuştu. Olayla ilgili Necati Demir(26) ve...

Dünyaca ünlü Dalyan kanalında 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın cesedi 14 Haziran 2015 tarihinde su kanalında bulunmuştu. Olayla ilgili Necati Demir(26) ve Mehmet Poyraz Çalhan (18) tutuklanmıştı. İki duruşma önce zanlılar mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Cansu Kaya davasının son duruşması görüldü. Mahkeme "kasten öldürme", "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuksuz yargılanan sanıklardan M.P.Ç. 42 yıl hapis cezasına, Necati Demir ise ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 36 yıl hapis cezası verdi.

18 yaşındaki Cansu Kaya, 14 Haziran 2015'te kaybolduktan 2 gün sonra Dalyan Kanalı'nda ölü bulunmuştu. Cinayet masası ekipleri tarafından oluşturulan özel bir ekip bölgede bulunan güvenlik kamerası ve Cansu Kaya’nın kendi telefonundan son görüştüğü kişileri belirlemişti. Özel ekip Cansu Kaya’nın ölümüyle ilgili olarak Necati Demir ve Mehmet Poyraz Çalhan’ı gözaltına almış zanlılar çıkartıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı. 8’inci duruşma da mahkeme her iki zanlı ile ilgili olarak yurt dışına çıkış yasağı ile adli kontrol şartıyla tahliye etmişti.

Cansu Kaya’nın ölümüyle ilgili olarak son duruşma Fethiye Ağır ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya, ablası Burcu Kaya, tarafların avukatları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri katıldı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada "kasten öldürme", "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuksuz yargılanan sanıklardan M.P.Ç. 42 yıl hapis cezasına, Necati Demir ise ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu haber toplam 1315 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.