Masallarda ve çizgi filmlerde kendisine tembellik sıfatı yakıştırılan ve ötmeleriyle bilinen ağustos böcekleri ağustos ayının gelmesiyle birlikte faaliyete geçti. 

Yeryüzünde 2000 farklı türü bulunan ağustos böceklerinin yalnızca erkek olanları bu ayda öterek dişisini çağırıyor. Çiftleşen ağustos böceklerinin dişileri, dallara yuvalar açarak yumurtalarını bırakıyor. Kırılan yumurtalardan çıkan yavrular toprağa düşerek kendilerini gömüyor. Toprağa gömülen böcekler 4 ila 17 yıl arasında ağaç köklerinin öz sularıyla beslenerek yaşıyor.

Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar

Sesleriyle daha çok çekirgelerle karıştırılan ağustos böceklerinin çekirgelerle bir akrabalığı yok. Kuşlara yem olmaktan kurtulanlar koro halinde gün boyu çıkardıkları sesler karın zarlarının titreşmesiyle oluşuyor ve bu sesler ağızlarından çıkmadığı için aynı zamanda yemek yiyebiliyorlar. Zar gibi saydam yapıları ve iki çift kanatları bulunan bu böcekleri, Çin, Malezya, Burma, Kongo ve Latin Amerika afiyetle yiyor.

Editör: Gazete Muğla