Ak Parti Muğla İl Başkanından Çağrı...

Ak Parti Muğla İl Başkanından Çağrı...
Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete Muğla’da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Ak Parti İl Başkanı Mete “ Vergi Dairesi Muğla olmayan alış...

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete Muğla’da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Ak Parti İl Başkanı Mete “ Vergi Dairesi Muğla olmayan alış veriş yerlerinden alış veriş yapmayalım” dedi.

Mete: TÜRSAB’ın kendisi sorun

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Türkiye turizminde yaşanılan sıkıntının aslında dünyada söz sahibi olan iki tur şirketinden kaynaklandığını söyledi. Türkiye'nin kendi milli ve yerli tur operatörlerini kurarak desteklemesi gerektiğinin altını çizen Mete, "Asıl sıkıntı yabancı tur operatörlerinin bu sektörü ele geçirmesidir." dedi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)'nin 'turizm sektöründe alınması gereken tedbirler raporu'nu eleştiren Mete, "TÜRSAB'ın kendisi bir sorun. TÜRSAB başından aşağıya bir hata." ifadesini kullandı.

İl Başkanı Mete: Turizm Bakanı turizmci değil

Ak Parti’nin en güçlü olduğu bakanlıkların başında Sağlık Bakanlığı ile Ulaşım ve Denizlik Bakanlığı geliyor. Çünkü Ulaştırma bakanımız ulaşımın içerisinden geliyor. Sağlık bakanımız sağlık sektörünün içerisinden geliyor. Ancak turizm bakanımız turizmci değil” dedi.

Aynı zamanda bir turizmci olan il başkanı Kadem Mete, Muğla'nın Fethiye, Marmaris ve Bodrum gibi üç önemli turizm destinasyonunun bulunduğunu hatırlattı. Otellerdeki doluluğun belli oranın iç pazardan karşılandığını belirten Mete, "Yerli turist biraz nefes aldırıyor. Bu konuda ciddi bir çalışma yaptık. Turizmde bugünlerde yüzde 40 doluluk oranında olduğumuzu düşünürsek yüzde 60 kadar bir boşluğumuz var. Muğla'ya hizmet edebilmek için elimizden geleni yapacağız. Önümüze bakıp çalışacağız. Hükümetimiz tarafından açıklanan turizm eylem planı profesyonel turizmciler dahil bu konuda eksik bilgi sahipleri olduklarını gördüm. Pakette eleştirdiğim bir konu sıkıntıya düştüğünde yardım ediyor ama biz sıkıntıya girmeden yardım etmesi gerektiğini düşünüyoruz. İkinci pakete böyle bir destek koydurmayı umut ediyoruz." dedi.

O yerlerden alış veriş yapmayalım

Bir gazetecinin ‘ otellerin ve alış veriş merkezleri vergilerini Muğla’ya değil başka illere ödüyor’ sorusuna Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete “ Vergi dairesi Muğla olmayan alış veriş yerlerinden alış veriş yapmayalım. Vergi dairesi Muğla olmayan otellerde konaklamayalım. Bununla ilgili birşeyler yapın bizde destek verelim” dedi.

Bu haber toplam 2188 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.