AK Parti’de Aynı Nakarat

AK Parti’de Aynı Nakarat
1990’lı yıllar Türkiye’de pop müzik sanatçılarının ve şarkılarının zirveye taşındığı zamanlardı… o dönemde birçok sanatçı yaptıkları...

1990’lı yıllar Türkiye’de pop müzik sanatçılarının ve şarkılarının zirveye taşındığı zamanlardı… o dönemde birçok sanatçı yaptıkları albümlerle zirveyi zorlarken akıllarda kalma yarışı veriyorlardı. O dönemde çıkışı yakalayan Nazan Öncel’in “aynı nakarat” şarkısı hala zihinlerde yerini koruyor. Gerçi korumaması mümkün mü?

***

AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci dün gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilere Muğla’da yapılan yatırımları ve planlanan yatırımlar konusunda bilgi verdi.

Başkan Küreci seçime yönelik yatırım çalışması yapmadıklarını ifade etmesi aslında hepimizi şaşırttı. Zira bu güne kadar iktidar partileri her seçim öncesi iktidar imkanlarını kullanarak, propaganda yapmalarına alışkın bir toplumuz biz. Gerçi Küreci sonrasında yaptığı açıklamalarla kendi içinde çelişkiye düştü ama bizleri de toplum olarak rahatlattı.

***

Orman Bölge Müdürlüğünde mevsimlik işçi olarak çalışanların altı aylık sürelerini bu yıl alınan ek ödenekle dokuz aya çıkardıklarının müjdesini veren Başkan Küreci mevsimlik işçilerin altı aylık süresinin ne zaman bittiğini söylemekten kaçındı. Gazetecilerin bir görevi de şeytanın avukatlığını yapmak olduğundan dayanamayıp sordum, “Mevsimlik işçilerin altı aylık süreleri ne zaman bitiyor?” Başkan Küreci cevap verdi, “Ekim’de bitti”.

***

Muğla Atatürk Stadyumunun yerini değiştireceğini de müjde olarak veren Küreci, “Muğla Arena için çalışmalarımız başladı” dedi. Buna sadece taşınan bir stat olarak bakılırsa sorun yok. Peki amaç gerçekten bu mu? Yoksa… akıllara bir çok soru geliyor.

Taşınabilecek bölgeler olarak belirlenen iki alan var. Ortaköy mevkiinde bulunan 20 dönümlük arazi ile Akkaya (Dirgeme) yolu üzerinde bulunan 70 dönümlük alan. Nereye taşınacağı konusunda anket yapılacağını Muğlaspor taraftarlarının nereyi istediklerinin de önemli olduğunu söyleyen Başkan Küreci yeni yapılacak stadyumun ismini de verdi “Muğla Arena”. Başka bir değişle Muğla Atatürk Stadyumu gidecek Muğla Arena gelecek.

***

Başkan Küreci Muğlaspor’un hak ettiği üst liglerde yerini alabilmesi için böyle bir desteğin gerekli olduğunu da belirtti. Allah aşkına Muğlaspor’un en çok destek duyduğu konuları sıralamaya koysak sanırım stadyum 70 yada 80. sırada gelir. Muğlaspor Başkanı Haluk Beğimoğlu ve yönetiminden rica ediyorum seçim dönemlerinde siyasilere ihtiyaç duydukları destekler konusunda biraz bilgi versinler.

***

Gazetecilerin soruları arasında ise en çok dikkat çeken soru ise TOKİ oldu. 30 Mart yerel seçimlerinden ve 7 Haziran seçimlerinden önce Muğla’ya müjde olarak verilen 2. Etap TOKİ çalışmalarını kendilerine soran gazetecilere de “TOKİ Gelecek” demekle yetindi.

***

Yazının başında 90’lı yılların hit şarkısından dem vurmuştum. “Nazan Öncel Aynı Nakarat” aslında AK Parti’de de değişen bir şey yok. Şarkın sözlerinde olduğu gibi.

Kimi yükseklerden uçuyor

Kimi kimi yükseklerden

Kimi gerçeklerden kaçıyor

Kimi kimi gerçeklerden

Kimine bir haller oluyor

kimi hep bir şeylere takıyor

Kim kimi densiz kimi den’li

Aynı nakarat

Hep aynı aynı

Yarısı bayat

Hep aynı aynı

Yarısı hayat

Aynı nakarat

Anlat anlat

Kiminin öfkesi yangın

Kiminin tövbesi

Kiminin gözleri baygın

Kiminin sözleri

Kimi hep muzır işlere bayılır

Kimi her gün bunalım takılır

Kimi kimi TEL’siz kimi TELLİ

Tantana var iş yok

Gürültü var ses yok

Sureti var aşk yok

Görüntü var renk yok

Tantan var iş yok

Bu haber toplam 591 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.