AK Parti’de Başkan Değişir Mi?

AK Parti’de Başkan Değişir Mi?
Yazının bu başlığına bakar bakmaz herkesin kendi yorumları başladı bile. Kimileri acaba hangi il başkanı adayını yazıyor diye şimdiden isim yerleştirmeye...

Yazının bu başlığına bakar bakmaz herkesin kendi yorumları başladı bile. Kimileri acaba hangi il başkanı adayını yazıyor diye şimdiden isim yerleştirmeye başladı bile. Bazıları da acaba bunun altında ne var sorularını soruyor kendine. Üç gündür siyasetten uzak yazılar yazmaya çalışıyorum gelin görün ki yazılar bir türlü uzak kalmıyor.

***

Yazılar siyasetten uzak kalsa bile okuyucular yazılara farklı görüp yine siyasete çekiyorlar. Sizleri fazla yormayalım o zaman siyaseti açıktan açığa yazalım. Seçim sonrası kulisleri meşgul eden AK Parti’de teşkilat değişim beklentileri üzerine tabanda Ankara’da destek arayan il başkanı adaylarının sayısı yediyi buldu. Her aday kulislerde alttan çalışmalarını sürdürüyor.

***

AK Parti’de İl başkanının değişmesi mevcut iki milletvekilinin oluru ve desteğiyle ancak gerçekleşir. İl Başkanlığı döneminde on üç ilçe başkanını en az ikişer defa değiştiren mevcut milletvekili Nihat Öztürk il başkanını da değiştirir düşüncesi almış başını gidiyor. Bu düşünce ile kolları sıvayanlar tabandan hızla çalışıyor.

***

Şadi Pirci sakar altı bölümünde taban desteğini alarak il başkanlığını zorlamaya çalışıyor. 17 Ocak 2015 tarihinde yapılan İl Kongresinde aday olan ancak kazanamayan Pirci bu kez işini sağlama alıp rövanşı kazanmak istiyor.

***

Gültekin Akça AK parti’nin kuruluşundan bu güne kadar birçok kademede görev yaptı. İl yönetim kurulu üyeliği, İl Başkanlığı, Milletvekili adaylığı, Belediye Meclis üyeliği. Son dönemde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ardı sıra yaptığı basın açıklamaları ile belediye başkanı ve belediye daire başkanlıklarının çalışmaları eleştirerek tabandan puan toplamaya milletvekillerinden de destek bulmaya çalışıyor. Zira milletvekili Hasan Özyer’le ANAP’tan gelen siyasi birliklerinin meyvelerini toplamak ister gibi.

***

Erdoğan Ünal ise devam eden Menteşe İlçe başkanlığı göreviyle birlikte siyasette eski olmanı verdiği avantajı kullanma çabasında. ANAP ardından Demokrat Parti’de siyaset yaparken kazandığı tecrübeyi milletvekillerinin de desteğini alarak kendisini il başkanlığına taşımanın peşinde.

***

Hem haziran hem de kasım seçimlerinde üçüncü sıra milletvekili adayı olan Elvan Göçer’de kadrolu adaylıktan kurtulup Ankara ve teşkilat içi kadın desteğini alarak Muğla İl Başkanı olma ihtimalini göz ardı etmeden sessizce nabız yokluyor.

***

AK Parti’de siyasete Beldibi Gençlik Kollarında başlayan ve her defasında İl Başkanlarının Marmaris etkisinde kalmasıyla hızlı bir şekilde yükselen mevcut il yönetiminde de Siyasi ve Hukuk işler başkanlığını üstlenen Ozan Balcı adaylar arasında yerini almış. Sakin ve etkili konuşması ile dikkatleri çeken Balcı eğer kendi olmazsa yine Marmaris’ten haziran seçimleri SKM başkanı Esat Tuğay’ın olmasını da bekliyor.

***

Haziran seçimlerinde aday adayı olan, ancak altı kişilik listede yer bulamayan genelde Süleyman Soylu’nun desteğiyle aday olması beklenen Yusuf Kayacık sessizliğini koruyor. İlçe ve il başkanlığının düzenlediği neredeyse tüm etkinliklerde boy gösterip teşkilatlarla arasını sıcak tutuyor. Haziran seçimleri öncesinde gazetecilerle bir araya gelişinde “ya ben yada Nizhat Öztürk Milletvekili olur diğeri de il başkanı olur” demişti. Bu sözlerin ardından Süleyman Soylu’dan Sonra birde Nihat Öztürk’ün desteğini almış gibi görünüyor.

***

Milletvekilleri hiçbir koşulda bir sonraki seçimde kendilerine rakip olacak il başkanı istemez. Bu yüzden ben AK Parti’de bir değişim olacağını düşünmüyorum. Bir sonraki kongreye ve hatta 2019 seçimlerine de Küreci Başkanlığında giderler.

Bu haber toplam 545 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.