AK Parti’de Başkan Kulisleri

AK Parti’de Başkan Kulisleri
Dün yayınlana yazımda AK Parti’de il başkanlığı değişiminin beklentisi üzerine kulislerde dolaşan isimleri kısaca geçmiştim. Yazının yayınlanmasının...

Dün yayınlana yazımda AK Parti’de il başkanlığı değişiminin beklentisi üzerine kulislerde dolaşan isimleri kısaca geçmiştim. Yazının yayınlanmasının ardından çok sayıda telefon ve mail aldım. Kimileri mail yada telefonla ulaşamayınca sosyal medya hesabımdan özel mesaj atarak düşüncelerini paylaşmış.

***

Bu mail ve iletilerden biri beni çok keyiflendirdi. Gelen tüm telefon, mail ve özel mesajlarda bu beklentinin olduğunu yapılan çalışmaların nasıl bizlere kadar ulaştığını merak ediyordu. Biri hariç. O birinden gelen özel mesaj şöyle; “Sevgili yazar güzel bir atasözümüz vardır. Delinin biri kuyuya taş atar 40 akıllı çıkaramaz.” Mesaj sadece bu kadardı. Bu mesaja göre Deli ben yorum yapanlarda akıllı okuyucular oluyor. 7 haziran seçimleri öncesi ve 18 eylül tarihine kadar Fake hesaplardan çok çeken AK Parti’de bana bu mesajı gönderen profil ise ilginç. Henüz 28 Aralık 2015 tarihinde oluşturulmuş. İsmi de manidar! “RTE Hocalı”

***

Biz yine elimize ulaşan verilerden yürümeye devam edelim. İl başkanlığı için ismi geçenlerlere şöyle bir bakalım. Seyfi Terzibaşıoğlu, DYP partisinden belediye başkan adayı olmasının ardından 2002 yılında kurulan AK Parti’ye gelerek milletvekili oldu. Milletvekili olduğu dönemde Muğla’ya yaptığı hizmetleri tek tek sıralamayacağım ama herkesçe bilinen belli başlıları TOKİ ve Tıp Fakültesi idi. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Partisinin Muğla Belediye Başkan Adayı oldu ancak seçimi üçüncü parti olarak tamamladı.

***

Esat Tugay, Marmaris’te turizm ve ticaret yapan bir ailenin bireyi. Babası Doğan Tugay’ın Marmaris Belediye Başkanlığı adaylığında yaptığı çalışmalar ve İl Yönetim Kurulu üyeliğinde kazandığı tebrübesi ile 7 haziran seçimlerinde SKM başkanlığı görevini yaptı. Parti teşkilatı tarafından hem kendi hemde babası Doğan Tugay’ın tanınmasının avantaj olduğunu düşünenler çoğunlukta.

*** 

Ozan Balcı, ANAP Gençlik kollarında başlayan siyasi hayatı AK Parti Beldibi Gençlik Kolları, Marmaris İlçe Yönetim Kurulu, İl Yönetim Kurulu üyeliğine kısa zamanda ulaştı. Parti içi yumuşak siyaseti ve hızlı yükselişi dikkatlerden kaçmıyor.

*** 

Şadi Pirci, Partinin milli görüş kanadının temsilcisi. Uzun yıllardır hizmet ettiği milli görüş ekolünde İl Başkanlığını artık hak ettiğini düşünüyor. Önceki dönemde Teşkilat başkanlığı yapan ardından da Genel Merkez’in adayı İhsan Küreci’nin karşısına aday olarak çıkan Pirci bu döneminde güçlü adayları arasında.

***

Mustafa Toksöz, 2002 yılında kurulan AK Parti’de görev alması için çağrı yapıldığı dönemlerde çağrıyı kabul etmeyerek DP’de kalan ardından da 2007 yılında AK Parti saflarına katılan Toksöz, ilçe başkanlığı Yatağan Belediye Başkan Adaylığı, İl Yönetim Kurulu üyeliği ve 1 kasım seçimlerinde de SKM başkanı olarak görev yaptı. 17 ocak öncesinde Genel merkezde görüşmeye çağrılan isimler arasında idi.

***   

Erdoğan Ünal, deyim yerinde ise kurt siyasetçilerden biri. ANAP, DP ve ardından AK Parti’de siyaset yapan Ünal, AK Parti’ye katılır katılmaz İl yönetim kurulu üyesi oldu. Mustafa Çelebi’den boşalan Menteşe İlçe Başkanlığı için Genel Merkeze çağrılan 7 isimden biriydi. Genel Merkez ona görev verdi o da Menteşe ilçe Başkanı oldu. Milletvekili Hasan Özyer’le uzun süre çalışmalarının kendisine bir avantaj ağlayacağını düşünen çevresi Ünal’ın il başkanlığına kesin gözü ile bakıyor.

***

Yelda Erol Gökcan, Her dönemde Genek Merkez tarafından görüşmeye çağrılan bir isim. Belediye Meclis üyeliği, İl genel Meclis üyeliği adayı, Kadın Kolları İl başkanlığı, Kadın Kolları MKYK üyeliği,bir çok kez Milletvekili aday adayı ve 7 haziran seçimlerinde listede seçilemez sıra olmasına rağmen en çok çalışan milletvekili adaylarından biri. Bu kez ibre ona döner mi bilinmez.

***

Av. Gültekin Akça, Belediye meclis üyeliği görevi sürdürüyor. Mehmet Nil Hıdır’ın milletvekili olmasının ardından İl Başkanlığı görevini yapan Akça, milletvekili seçimlerinde alt sıralarda olmasına rağmen partisine küsmeden çalışmaya devam edenlerden biri. Meslek hayatı ve siyasi hayatında kendisine ağabeylik yapan Hasan Yüzbaşıoğlu’nun kendisine avantaj sağlayacağını düşünenlerde kulis çalışmalarına devam ediyor.

***

Yusuf Kayacık, 2009 yerel seçimlerinde DP’den Muğla Belediye Başkan Adayı olan kayacık ilginç seçim stratejisi ile isminden çokça söz ettirdi. Veteriner hekimler Odası Başkanlığı döneminde yaptığı çıkışlarla sık sık AK Parti icraatlarını eleştiren kayacık Süleyman Soylu’nun AK Parti saflarına katılmasının ardından “Soylu’nun 12 prensi” olarak adlandırılan gurupla AK Parti’ye katıldı. 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Kayacık, Fake hesaplar tarafından acımasızca eleştirildi ve aday olamadı. Seçim çalışmalarında ki temposu ve zekice kurgulanmış çalışmaları ile dikkat çeken Kayacık il aşkanlığı için ön görülen güçlü adaylar arasında yerini aldı.

***

Elvan Göçer, 7 Haziran seçimleri ve 1 Kasım seçimlerinde de üçüncü sıra milletvekili adayı olan Göçer saha çalışmalarında kazandığı tecrübe ve teşkilat desteğiyle adından sıkça söz edilen il başkanı adayları arasında yer alıyor.

***

 Bülent Demir, Muğla siyasetinin değişmez üç denge noktalarından biri olan Milas’ın adayı. Milas İlçe başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar ve milletvekili seçimlerinde sergilediği performansla il başkanlığını hak ettiğini düşünenlerde azımsanmayacak kadar fazla.

***

Yusuf Demirci, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen Yerkesik’te Belediye başkanlığını kazanan belediye Meclisinde azınlıkta olmalarına rağmen tüm karalarını oy birliği ile alan bir belediye başkanlığı yaptı. 2014 yılında Menteşe Belediye Başkan Aday adayı olan Demirci en son 1 kasım seçimleri öncesinde de Milletvekili aday adayı oldu.

***

Şimdilik kulislerde pek çok isim dolaşıyor ancak hangisinin ipi göğüsleyeceği henüz belli değil. Telefonlarla ve yüz yüze anketler yapılmaya başladı bile. AK Parti genel Merkezi bu kez ince eleyip sık dokuyarak Muğla’da başarıya ulaşmak istiyor. Yapılacak değişikliğin ardından ilk sınav ise Mart ayında yapılacak referandum gibi görülüyor.

Bu haber toplam 599 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.