AK Parti’de İl Başkanı Arayışları

AK Parti’de İl Başkanı Arayışları
Hafta sonu gerçekleşen AK Parti İl Danışma kurulunda geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazsının adından ilk kez partinin bir etkinliğine katılan...

Hafta sonu gerçekleşen AK Parti İl Danışma kurulunda geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazsının adından ilk kez partinin bir etkinliğine katılan İl Başkanı İhsan küreci dikkat çeken isim oldu. Kulislerde AK Parti il yönetiminin değişeceği beklentisi yönünde çalışmalar devam ederken, İl Başkanı Küreci’nin hastaneden taburcu olmasının beklendiği dilendiriliyordu. Deyim yerindeyse yedek kulübesinde bekleyen İl Başkan adaylarının hevesi kabarıyor.

***

İl Divan toplantısının açılışında konuşan İl Başkanı Küreci, 10 gün önce Ankara’daki partinin genel merkezinde yapılacak istişare toplantısı için kardeşi ile birlikte Milas-Bodrum havalimanına giderken talihsiz bir kaza geçirdiğini, aracın 5-6 takla attığını, bugün de il divan toplantısı için geldiğini açıkladı. Küreci, “Sizlerle birlikte olduğumum için çok mutluyum. Biz bu tür olaylara bile şükrediyoruz ki, kazayı Ankara’ya teşkilatın programına giderken yaptık. Rabbim ömür verdiği müddetçe ben partimin hizmetindeyim” dedi.

***

Muğla’ya yatırımlara devam edildiğini de belirten Küreci, “Muğla’da yıllardır söylenen ama hayata geçirilemeyen Bodrum’dun 150 yataklı Devlet Hastanesi sorunu çözüme kavuştu. Bodrum gibi turizm cennetine yakışmayacak, turistlerden bile eleştiri aldığımız hastaneyi 150 yataklı, içinde banyo ve lavabosu bulunan tekli ve iki kişilik odalar halinde inşa edilecek. Bir başka yatırım ise Ölüdeniz Belcekız ve Ovacık arıtması ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığından Muğla valiliği hesabına 10 milyon TL ödenek aktarıldı. Yine vekillerimizin 1 Kasım seçimleri sonrası uğraş verdiği Menteşe ilçesindeki TOKİ 2. Etap konutları için 850 konut üretimi kesinleşti. Bu konutların temeli de İnşallah Nisan ayı içinde atılacak” dedi.

***

Siyasette bir kural vardır, durup dururken il başkanı değişmez. Mutlak bir gerekli  gerekçe olması şarttır. Hükümetin kurulmasının ardından AK Parti genel merkezinde yapılan Merkez Karar Yürütme (MYK) toplantısında seçimler sonrası haritada kırmızı kalan yerler hakkında yapılacak çalışmalar detaylı olarak gündeme geldi. Kıyı Ege illerinin genelde kırmızı kalması ve bu illerde yapılacak değişiklikler gündeme geldi. Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın göreve gelirken öne sürdüğü şartlardan biri olan “İl Teşkilatları için yapacağım çalışmalarda, milletvekili ve bakan arkadaşlarımın değerlendirmelerini dinlerim ama son karar benim vereceğim olur.” Şartı gündemini koruyor.

***

MKY toplantısında öncelikli olarak İzmir ve Muğla illerinde revizyon ön planda.  Teşkilat başkanı Mustafa Ataş tarafından görevlendirilen parti müfettişleri bu iki ile gelerek görevde olan ve görevde bulunmayan partililerle bir araya gelerek, detaylı bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporlar Teşkilat başkanı tarafından da değerlendirildikten sonra değişim gerçekleşecek.

***

Genel Merkez kulislerinden sızan bu bilginin ardından Muğla’da il başkanlığı için yedek kulübesinde bekleyen isimlerinde çalışmaları hızlandı.

İl Kadın Kolları Başkanı Armağan Erol’un yerine Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp düşünülüyormuş. Peki bu gerçekleşirse il başkanı kim olur?

Seyfi Terzibaşıoğlu, Esat Tugay, Ozan Balcı, Şadi Pirci, Mustafa Toksöz, Erdoğan Ünal, Yelda Erol Gökcan, Av. Gültekin Akça, Av. Nazlı Gökalp, Dr. İskender Gencer, Yusuf Kayacık, İhsan Küreci, Murat Dere…

Bu isimler 17 Ocak 2015 İl Kongresi döneminde ortada dolaşan aday isimleri. Birde  o dönemde isimleri pek dolaşmayan ancak bu dönemde güçlü aday olarak görülen isimler de var. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde üçüncü sıra milletvekili adayı olan Elvan Göçer, Milas’tan Bülent Demir, Menteşe’den Yusuf Demirci, Yusuf Kayacık, kurucu il başkanı Yavuz Ercan…

***

Şimdilik kulislerde pek çok isim dolaşıyor ancak hangisinin ipi göğüsleyeceği henüz belli değil. Telefonlarla ve yüz yüze anketler yapılmaya başladı bile. Böyle bir süreçte 10 gün önce Ankara’ya çağrılan ancak geçirdiği kaza nedeniyle genel merkeze gidemeyen İl Başkanı İhsan Küreci’nin  sağlık durumunun düzelmesinin ardından yarım kalan Ankara seyahatini gerçekleştirmesi ve neler olacağını görmemiz daha da netleşecek. Ancak Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın neredeyse hafta da bir Muğla’da bulunan iki arkadaşını telefonla arayarak siyasi gelişmeler ve parti içi seslere kulak verdiği bilinen başka bir gerçek.

Bu haber toplam 458 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.