AK Partide Neler Oluyor?

AK Partide Neler Oluyor?
Seçime kısa zaman var bugün milletvekilleri aday listelerini siyasi partiler Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edecekler. Bu kısa sürede parti teşkilatları...

Seçime kısa zaman var bugün milletvekilleri aday listelerini siyasi partiler Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edecekler. Bu kısa sürede parti teşkilatları da çalışmalarına hız verdi. Yada hız vermiş gibi gösteriyor. 

***

Listelerin netleşmesine sayılı saatler kala AK Parti Menteşe İlçe Başkanlığı İlçe Danışma Kurulunu Öğretmenevinde topladı. Muğla Öğretmenevinde yapılan İlçe Danışma Kuruluna İlçe Başkanı Erdoğan Ünal, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, 26. Dönem Milletvekili Aday Adayı ve önceki dönem Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, mahalle muhtarları ve partililer katıldı.

***

Katlım önceki ilçe danışma toplantılarına göre zayıftı diyebilirim. İlginç olansa AK Parti İl Yönetiminden sadece Menteşe İlçe Koordinatörü Gül Fatma Kapız ve Şeniz Kötek katıldı. İnsan ister istemez düşünüyor. İl Yönetiminde 50 kişi var ve bunların birçoğu Menteşe ve yakın ilçelerde ikamet ediyorlar ama hiç biri salonda yok.

***

Divan oluşumunun ardından gündem maddeleri sırasıyla geçmeye başladı. İlk madde İlçe Başkanı Erdoğan Ünal’ın konuşmasıydı. Ünal konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, 1 kasım seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıkacaklarına inancının tam olduğunu söyeledi.

***

İlçe Başkanının konuşmasının ardından Divan Başkanı Eray Çiçek bir sonraki gündem maddesini okudu ve salonda bir sessizlik. “Gündemimizin 4. Maddesi İl Başkanımızın konuşması” fakat salonda İl Başkanı İhsan Küreci yok. Divan Başkanı ikinci bir anons yaptı: “İl Başkanımız sanıyorum salonda yok peki kendisine vekalet eden yada görevlendirdiği bir arkadaşımız var mı?”  Oda yok salonda.

***

Salonda sessizlik sürüyor herkes etrafındakilerin yüzüne bakıyor sıcak eylül havasında terleyen partililer bir anda soğuk hava deposuna girmiş gibiler. Divan başkanı hemen gündem maddesini atlayarak devam ediyor.

***

İlçe danışmada ardı sıra konuşmalar yapılıyor ama herkesin aklında aynı soru var! “İl Başkanı yada vekili nerede?” AK Parti İl Yönetimi 50 kişiden oluşuyor. Bu 50 kişi içinde de 12 kişilik bir yürütme kurulu var.  Şeytanın avukatlığını yapmayalım herkesin işi gücü vardır diyelim olsun bitsin. Benim işim ayrıntıya bakmak. Zira detaylarda sonucun anahtarı var. Gerçi İlçe Danışmanın basına açık kısmı bittikten sonra üç il yönetim kurulu üyesi gelmiş salona fakat gelen üyelerin isimlerini ve simalarını bir çok partili bilmiyor.

***

Şimdi sadece meraktan soruyorum. İl Başkanının programı uygun değildi gelemedi. İl Teşkilat başkanı gelemedi, İl Başkan yardımcıları gelemedi, İl Yürütme kurulu gelemedi. Peki Menteşe İlçesi Aydın yada Denizli iline mi bağlı? Yada bu gelmeyişlerin altında başka gerekçeler mi var.

***

Sık sık AK Parti kulislerinde İl Başkanı  ve İlçe başkanı arasında bir çekişmenin olduğu dillendiriliyor. Gerçi her dönemde il ve ilçe başkanları arasında sıkıntılar gündeme gelir. Eski İl Başkanı Nihat Öztürk ve Eski İlçe Başkanı Mustafa Çelebi arasında yaşananların AK Parti’ye verdiği zararlar yerel seçimlerde göz önüne çıkmıştı. İddia edildiği üzere bu kez de İl Başkanı İhsan Küreci ve İlçe Başkanı Erdoğan Ünal arasında yaşanan çekişmenin 1 kasım seçimlerinde AK Parti oylarını nasıl etkileyeceğini hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Bu haber toplam 444 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.