AK Parti’de Sular Durulmuyor

AK Parti’de Sular Durulmuyor
7 haziran seçimleri sonrasında sosyal medya üzerinde açılan sahte hesaplar üzerinden AK Parti yöneticileri ve ileri gelenleri için yapılan saldırıları...

7 haziran seçimleri sonrasında sosyal medya üzerinde açılan sahte hesaplar üzerinden AK Parti yöneticileri ve ileri gelenleri için yapılan saldırıları kaleme almış, haziran seçimleri öncesi AK Parti İl Siyasi İşler Başkanı Ozan Balcı’nın yaptığı açıklamayı hatırlatarak artık bu sahte hesapları bulun demiştim.

***

20.03.2015 tarihinde Ak Parti Muğla İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Ozan Balcı, yazılı bir açıklama yaparak, “Son dönemde sosyal medya üzerinden milletvekili aday adayları ve AK Parti’ye doğrudan ya da dolaylı olarak zarar verme amaçlı paylaşımlar yapılıyor. IP adresleri ABD olsa dahi günümüzde microsoftun İstanbul’da açmış olduğu bilgi bankası sayesinde zanlıların adresleri birkaç işlem ile tespit edilmektedir. Türk Ceza Kanunun 243’üncü maddesinde bilişim suçları ile ilgili yaptırımlar bulunmaktadır. Buna göre verilecek cezalar 6 ila 5 yıl arasında değişiklik göstermektedir” demişti.

***

Balcı’nın bu açıklamasının ardından sosyal paylaşım sitelerinde bulunan Fake hesaplar hiç hız kesmedi. Hatta değim yerinde ise çoğalarak sürdü. İl Başkanından tutun il yönetim kurulu üyelerine oradan milletvekili adaylarına kadar. Ta ki 1 kasım seçimlerinde milletvekili listeleri belli olana kadar. 1 kasım seçimlerinde birden ortadan kaybolan sahte (fake) hesaplar yeniden paylaşımlarına başladı.

***

AK Parti İl Başkanı’nın değişmesi yönündeki kulislerin üzerine bir takım siyaset mühendisleri muhtemel adaylar ve yönetim kurulu üyelerini yıpratmaya yönelik sahte hesaplarsan paylaşımlara başladı. Şu sıralar en gözde sahte hesap “Muğla Kulis Haber” hesapta yapılan paylaşımlar dikkat çekici. AK Parti İl ve İlçe teşkilatlarının içinde yaşanan olayları isim vermeden aktarmaya çalışıyor. Verilen bilgilerin doğruluğu yada yanlışlığını kimse araştırmadan sadece ithamda bulunulan olaylar üzerinden yorum yapmaya çalışıyor.

***

Tüm bu paylaşımların tek hedefi il başkanlığı koltuğuna kimin oturacağının üzerine aslında Şimdilerde AK Parti yöneticileri değişim yok bizler görevimizin başındayız dese de “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.”   Ak Parti içerisinde bir sürü il başkanı ismi dolaşıyor. Ortada bir şeyler dönüyor ki il başkan adaylarının isimleri görücüye çıkmış. Görücüye çıkmakla birlikte isimleri geçenlerden bazıları çoktan Ankara’nın yolunu tutmuş bile. Sosyal paylaşım sitelerine baktığınız zaman bu isimlerin kimler olduğunu çok rahat görüyoruz.

***

Kulislerde dolaş İl Başkanı isimleri ise dikkat çekici. Yelda Erol Gökcan, Gültekin Akça, Hayrettin Şaşmaz, Şadi Pirci, Erdoğan Ünal, Yusuf Kayacık, Bülent Demir, Ozan Balcı, Murat Dere, Esat Tuğay, Mustafa Toksöz, Elvan Göçer, İskender Gencer, Kadri Emrağ, Murat Ercan, Ziya Ercan, Fikret Ekmekci, Hamza Akercan, Turan Şahin, Yusuf Demirci, Seyfi Terzibaşıoğlu, Çiğdem Demiralp, Osman Arslan, Miraç Cin, Rüştü Yiğitkaya.

***

Bu isimlerden kim il başkanı olur yada kimler il yönetim kurulu üyesi olur bilinmez. Bilinen birileri Muğla siyasetine yön vermek için yeniden sosyal medya üzerinde açılan sahte hesapları devreye soktu. Bu sahte hesapları kimler yönetir yada yönetilmesi için kimler finanse eder bunları bulmak AK Parti yöneticilerinin işi.

***

Bu sahte hesapları bulmak için teknik takip yetmiyor yada yapılamıyorsa sosyal mühendislik devreye girmelidir.  Karşı kişinin hareketlerini tahmin etmeye dayalı bu yönteme Sosyal Mühendislik adı verilir ve hacker’ların büyük bir bölümü, teknik yöntemlerden ziyade daha çok sosyal mühendislik yönteminden yararlanırlar.  Sahte hesaplar öyle gizli görüşmeleri ve planları açığa çıkarıyor ki. Muhtemelen bu olayları veya planları bir avuç insan biliyor. Bu durumda bu kişiyi bulmanın bu kadar zor olabileceği masalına inanmamı kimse benden beklemesin . Örnek vermek gerekirse; Kendinizi gizli planların sahibi yerine koyun. Kesinlikle bu planı kime hangi detaylarla anlattığınızı biliyor olursunuz. Bu kişiyi bulmak isteseniz, bu detayları izleyerek bu kişiye rahatlıkla ulaşırsınız. Yani önce bulmak için niyet olacak sonrada işin peşine düşeceksiniz. Bunu yapabilecek yöneticileriniz ve kadronuz yoksa hizmet satın alada bilirsiniz. Nasıl bir bakkalın vergi dairesi evraklarını hazırlamak için Muhasebeciden yada hasta olduğunuzda Doktordan ve Eczacıdan yardım aldığınız gibi.

***

Shakespeare’in çok sevdiğim bir sözü vardır, “Geçirdiğimiz günler aslında bu günün fenerleridir.” Şimdi sormadan edemiyorum. Sosyal paylaşım sitelerinde her şeyi paylaşan her türlü yıpratma ve çamur atma paylaşımları yapan Sahte (FAKE) hesaplar nasıl oldu da 18 Eylül 2015 saat 15:00’den 17 Ocak 2016 tarihine kadar hiçbir paylaşım yapmadı? 17 Ocak tarihi özelliklemi seçildi. 17 Ocak 2015 tarihinde mevcut İl Başkanı İhsan Küreci ve yönetimi kongreden galip çıkarak görevlendirilmişti.

Aslında cevabı sorunun içinde 18 eylül öncesi listede olmayan kimler varsa onların çevresine bakın. IP numarası aramanıza, Microsoft’dan yardım istemenize gerek yok. Tarihlere dikkat edin ve paylaşımlarda verilen bilgilerin kaç kişi tarafından bilindiğine bakın. Bak gavur marsta suyu buldu sizde Sahte (FAKE) hesapları bulun.

Bu haber toplam 740 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.