AK Parti’de Yeni İl Başkanı!

AK Parti’de Yeni İl Başkanı!
Yazının başlığında da yazdığı gibi AK Parti’de yeni il başkanı söylentileri devam ediyor. Tüm kapalı kapılar ardında görüşmeler yapılırken...

Yazının başlığında da yazdığı gibi AK Parti’de yeni il başkanı söylentileri devam ediyor. Tüm kapalı kapılar ardında görüşmeler yapılırken her kapı aralığından erketede bekleyenlere de danışılıyor. Günlerdir susmayan telefonlar ve her fırsatta her yerde bizlere sorulan sorular yanında bilgiyi de getiriyor.

***

Gelen telefonlarda AK Partililer duyumlarını paylaşırken benim duyduklarımı da öğrenmeye çalışıyor.  Ben şimdilik tüm kapı aralarından bakanların bildiklerinin hepsine öğrendim ama herkes kendi kapısının içerisinde olanları biliyor. O kadar ilginç bilgiler geliyor ki parmak ısırtıyor. Hangi bakan kiminle görüşüp kimlere referans olmuş, kimler genel merkezde kiminle çay içip yemeğe kiminle çıkmış, kimler Külliyeye gidip görüşmeler yapmış.

***

AK Parti Genel Merkezinde de aslında sular bulanık. Partinin ağır toplarından Bülent Arınç’ın çıkışının ardından yanında yer alan kurucular ve mevcut idareciler arasında soğuk hava esmeye devam ediyor. Kimin adamı hangi ilde hangi görevde listeler çıkarılmış, derinlemesine inceleme yapılıyor. Ülke genelinde görevden alınan İl başkanları ve yönetimlerinin yerine kimlerin adamları göreve getiriliyor. Hepsi merakla takip ediliyor. En son Menteşe İlçe Danışma kurulunda konuşan mevcut il başkanı İhsan Küreci, “Beni Başbakan göreve getirdi görevden de o alır” diyerek muhaliflere meydan okudu.

***

Muhalif guruplarda boş durmuyor. AK Parti İl Başkanı’nın değişmesi yönündeki kulislerin üzerine bir takım siyaset mühendisleri muhtemel adaylar ve yönetim kurulu üyelerini yıpratmaya yönelik sahte hesaplarsan paylaşımlara başladı. AK Parti İl ve İlçe teşkilatlarının içinde yaşanan olayları isim vermeden aktarmaya çalışıyor. Verilen bilgilerin doğruluğu yada yanlışlığını kimse araştırmadan sadece ithamda bulunulan olaylar üzerinden yorum yapmaya çalışıyor.

***

Tüm bu paylaşımların tek hedefi il başkanlığı koltuğuna kimin oturacağının üzerine aslında Şimdilerde AK Parti yöneticileri değişim yok bizler görevimizin başındayız dese de “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.”   Ak Parti içerisinde bir sürü il başkanı ismi dolaşıyor. Ortada bir şeyler dönüyor ki il başkan adaylarının isimleri görücüye çıkmış. Görücüye çıkmakla birlikte isimleri geçenlerden bazıları çoktan Ankara’nın yolunu tutmuş bile. Sosyal paylaşım sitelerine baktığınız zaman bu isimlerin kimler olduğunu çok rahat görüyoruz.

***

Kulislerde dolaş İl Başkanı isimleri ise dikkat çekici. Yelda Erol Gökcan, Gültekin Akça, Hayrettin Şaşmaz, Şadi Pirci, Erdoğan Ünal, Yusuf Kayacık, Bülent Demir, Ozan Balcı, Murat Dere, Esat Tuğay, Mustafa Toksöz, Elvan Göçer, İskender Gencer, Kadri Emrağ, Murat Ercan, Ziya Ercan, Fikret Ekmekci, Hamza Akercan, Turan Şahin, Yusuf Demirci, Seyfi Terzibaşıoğlu, Çiğdem Demiralp, Osman Arslan, Miraç Cin, Rüştü Yiğitkaya.

***

Bu isimlerden kim il başkanı olur yada kimler il yönetim kurulu üyesi olur bilinmez. Bilinen birileri Muğla siyasetine yön vermek için yeniden sosyal medya üzerinde açılan sahte hesapları devreye soktu. Bu sahte hesapları kimler yönetir yada yönetilmesi için kimler finanse eder bunları bulmak AK Parti yöneticilerinin işi.

***

Şimdilerde sosyal medyanın dışında mail adreslerine gelen iddialar da çok dikkat çekici. Hem mevcut il başkanı hem de il başkanlığı yarışında olanların hakkında genel merkeze taşınan dosyalar digital ortamda gazetecilere servis edilmeye başlandı. Gelen belge ve bilgilerin kişilik haklarını ve ticari yaşam haklarını zedelemesi muhtemel olduğu için yayınlamama kararı aldım.

***

Gelen her iletide ekli belgelerin resmi kurumlardan nasıl elde edildiği ise farklı bir araştırma konusu. Siyasette her şeyi mubah olarak kabul eden bu zihniyet temsilcilerinin yarın bir gün yetkili koltuklarda yer alması Muğla ve Muğla’da yaşayanlar için neler getirir yada neler götürür. Yapılan siyasi karalama kampanyalarına sosyal medya üzerinden yeterli takipçiyi yakalayamayan yada inandırıcılığı az olan hesaplar, ben ve meslektaşlarımı kullanarak kendilerine yeni oyun sahaları açarak rant elde etmek istiyorlar.

***

Çok uğraşmaya yada çok irdelemeye gerek yok AK Parti de İl başkanı değişimi eğer gerçekleşirse göreve gelecek isim bende gizli. Yüksek siyaset merkezi olarak kabul edilen Genel Merkez’in atayacağı tek isim var ama kendisini ve çevresini zan altında bırakmamak için şimdilik açıklamıyorum. Sosyal Medyayı  kullanmayı seven AK Partililer için duvarımda yayınladım ve gizledim. Atama yapılınca tekrar görünür yapacağım. Paylaşılma tarihinden takip etme şansını bulacaklar.

Bu haber toplam 593 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.