Ak Partiden Demokrasi Nöbeti

Ak Partiden Demokrasi Nöbeti
Sinan Boyacı      Muğla Cumhuriyet Meydanında darbe kalkışmasının yapıldığı 15 Temmuz gecesinden bu yana devam eden demokrasi nöbetleri dün gece...

Sinan Boyacı      Muğla Cumhuriyet Meydanında darbe kalkışmasının yapıldığı 15 Temmuz gecesinden bu yana devam eden demokrasi nöbetleri dün gece de devam etti.  Demokrasi nöbetine Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ,Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem METE, Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Memursen Başkanı Önder Uçak’ın yanı sıra onlarca vatandaş katıldı.

Meydanda vatandaşlara hitap eden Bülent Karakuş, birlik beraberlik mesajı vererek demokrasiye vurgu yaptı. Darbenin ve darbecinin karşısında olduklarını demokrasinin her zaman en doğru yol olduğunu ifade etti.  Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız “ Yapılmaya çalışılan bu girişimi şiddetle kınıyorum. Bir olduğumuzu ,beraber olduğumuzu hep beraber bu menfur saldırının karşısında olduğumuzu belirtmek istiyorum dedi” dedi. Memur Sen Başkanı Önder Uçar “ Darbeciler darbenin bedelini ağır ödeyecekler, darbecilerin son nefesi tükenene kadar alanları,meydanları terk etmeyeceğiz. Türkiye’nin yolunun kesilmesine ,yönünün değiştirilmesine geçit vermeyeceğiz “ dedi.

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem METE ise konuşmasında çağrıda bulundu.  İl Başkanı Kadem  METE alanda bulunan vatandaşlara şöyle seslendi..” Bu kürsü demokrasi kürsüsüdür. Bu alan siyasi görüşü ne olursa olsun herkese açık olan bir alandır. Bu alanın adı Cumhuriyet alanıdır. Ellerimizde sadece Türk Bayrakları var. Çalınan şarkılar millete mal olmuş şarkılardır.

Muğla’nın 2 tane milletvekili yok ,6 tane milletvekili var. Ben buradan diğer vekillerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın vekillerim burada Ak Parti, Chp, Mhp yok. Burada demokrasi var ,halk var . Bu meydanlarda size de yer var. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım sizi de aramızda görmek istiyoruz. Gönlümüz size de açık. Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlarımız sizleri de bekliyoruz. Tüm STK’larımızı  bu alanlara bekliyoruz. Kaldı ki biz ev sahibi değiliz biz de davetliyiz “ diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Ak Parti  Muğla Milletvekili Nihat ÖZTÜRK : “Yeniden özgür bir Türkiye’ye uyandığım için Allah’a şükrediyorum. Tankın altına yatan vatandaşlarımızı gördünüz, Sanki film sahnesi gibi. Aslında o görüntü Türk Milletinin gerçek cesaretini gösteriyor. Orada bayrağa olan saygı var. Benim sizlerden özel ricam var. Lütfen Bayrağa, demokrasiye ve bu millete sahip çıkın. Alanları terk etmeyin” diye seslendi.

Demokrasi Nöbeti Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Abdurrahman KOÇAK tarafından okunan dualarla devam etti. Alanda Siyasi konuşmaların yapılmadığı ve çalınan şarkılarında toplumun geniş kesmine hitap edilen şarkılar olduğu gözlendi.

Bu haber toplam 799 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.