Ak partiden engellilere ziyaret

Ak partiden engellilere ziyaret
AK Parti Muğla Sivil Toplum Örgütü Komisyonu oluşumundaki ilk ziyaretini Engelliler Derneğine yaptı. Sivil Toplum Örgütü komisyon üyeleri engelliler ile...

AK Parti Muğla Sivil Toplum Örgütü Komisyonu oluşumundaki ilk ziyaretini Engelliler Derneğine yaptı. Sivil Toplum Örgütü komisyon üyeleri engelliler ile tek tek görüşürken engelliler, “devamlı belediyeden araç istemek bizi mahcup ediyor, destek verilirse bir araç almak ve bütün etkinliklere katılmak istiyoruz’ şeklinde sıkıntılarını dile getirdiler.

AK Parti Muğla İl Başkanlığı teşkilatının kongresi sonrası oluşturduğu Sivil Toplum Örgütü Komisyonu ilk ziyaretini Engelliler Derneğine gerçekleştirdi. Komisyon Başkanlığı yapan AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Hatice Güleç ve komisyon üyeleri Kışla parkında dernek binasında engelliler ile bir araya geldi.

AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum Örgütü Komisyon Başkanı Hatice Güleç, “üyelerimiz ile birlikte örgütümüzün ilk ziyaretini Engeliler Derneği’ne yapmak istedik. Yakın zamana kadar engelli vatandaşların sorunları ihmal edilmekte ve görmezlikten gelinmekte idi. Haklarının korunmasına dönük ciddi adımlar atılmamıştır. Toplumsal alanda duyarlılığın artması için Cumhuriyet tarihinde ilk defa engellilik alanında yaşanan sorunlar için AK Parti iktidarı 2005 yılında özürlüler kanunu çıkarmıştır. Yapılan yasal düzenlemeler, verilen hakları istisnalar ve en önemlisi de bakış açısında yakalanan farklılık bundan sonra atılacak güzel adımların habercisi gibidir” dedi.

‘YASALARDA ENGELİLERE SINIR GETİLMEMELİ’

Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, engelliler için akülü sandalye alımı için raporlarda sorun yaşadıklarını, ayrıca akülü sandalye alımında getirilen sınırlamanın kaldırılmasını istedi. Çakıroğlu, “engeliler için verilen iş istihdamı devletimizin yaptığın en önemli çalışmaydı. Ancak bazı uygulamalarda engeliler olarak sıkıntı çekiyoruz. Akülü araç almak için yasalar önümüze set oluşturuyor. Düzenlenecek bir yasa ile engelli vatandaşların bu konularda sınırlandırma getirmemelerini talep ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 509 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.