AKBELEN DİRENİŞİ BİRİNCİ YILINI DOLDURDU

AKBELEN DİRENİŞİ BİRİNCİ YILINI DOLDURDU
Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nın Yeniköy-Kemerköy termik santraline tahsis edilmesine karşılık yöre halkı ve çevrecilerin başlattığı direnişin birinci yılı etkinliklerle kutlandı.

BERİTAN YÜCEL

Akbelen Ormanlarının kömür madeni için Yeniköy-Kemerköy termik santraline tahsis edilmesine karşılık başlatılan direniş birinci yılını doldurdu.

Ekoloji örgütleri ve yöre halkı tarafından birinci yıla özel belgesel gösterileri,  müzik dinletileri, sergiler, panel ve forumlar düzenlendi.

İkizköy Çevre Komitesi’nce birinci yıl dolayısıyla yapılan açıklamada, 8 Ağustos günü 3’üncü kez keşif yapılacağı, Akbelen Ormanı kesim kararı ve madene tahsisinin kalıcı olarak iptalini istedikleri kaydedildi.

“ARTIK İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

İkizköy Çevre Komitesi’nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tam bir yıl önce  güne kesim motoru sesleri ile başlamış, müdahalemiz sonucu kesimi  durdurmuştuk.  Akbelen Ormanını vermeyeceğimizi ve koruyacağımızı gösteren bu fotoğrafla birlikte iki yıldır süren mücadele ve teyakküz halimiz fiili nöbete dönüşmüştü. Bugün de aynı kararlılıkta ve aynı yerdeyiz. Ağaçlar taşlar, kuşlar böcekler için, İkizköy için, Muğla için, ülke için, gezegen için, Akbelen Ormanındayız. Nöbetteyiz.

Akbelen Ormanı davamızda mahkeme keşfin yenilenmesine karar verdi. 8 Ağustos günü 3. kez keşif yapılacak. Ayrıca yenilenecek keşif için mahkeme 19 bin TL keşif ücreti talep ediyor. Adalet arayışımız farklı gerekçelerle engelleniyor. Artık yeter diyoruz. Bir yılı geride bıraktık. Ama 400. günümüz, 2. yılımız olsun istemiyoruz.

İçinden geçmekte olduğumuz felaketler ve krizler çağında başta bakanlıklar ve mahkemeler olmak üzere herkesi görevini yapmaya ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Akbelen Ormanı kesim kararı ve madene tahsisinin kalıcı olarak iptalini istiyoruz. Kömürü de, kömürden elektrik üretimini de,  istemiyoruz. Artık insanca yaşamak istiyoruz.”

Bu haber toplam 1455 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.