AKBELEN ORMANI İÇİN 3. KEZ BİLİRKİŞİ KEŞFİ

AKBELEN ORMANI İÇİN 3. KEZ BİLİRKİŞİ KEŞFİ
Muğla’nın Milas ilçesinde İkizköy Mahallesinde Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’nin (YK Enerji) iki termik santrale kömür sağlamak için genişletilmek istenen kömür madeni sahası için Akbelen Ormanı‘nda üçüncü kez bilirkişi keşfi yapıldı.

Milas İkizköy’de Akbelen Ormanında kömür madeni işletilmesinin Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’ye tahsisinin iptali için İkizköylülerin açtığı dava sonrasında Muğla 1. İdare Mahkemesi, üçüncü kez keşif yapılmasına karar vermişti. 3’üncü keşif 8 Ağustos’ta yapıldı.

“BİLİMSEL GÖRÜŞ ÇIKACAĞINA TÜM YÜREĞİMİZLE İNANIYORUZ”

Keşif öncesi İkizköy Çevre Komitesi’nce yaptığı açıklama da, “Geçen yıl Nisan ayında, Akbelen Ormanı’nın yok edilerek kömür madeni işletilmesine izin veren kararın iptali için Tarım ve Orman Bakanlığına karşı açtığımız davamızda; Mahkeme bilirkişi incelemesi ve keşfin bir kez daha tekrarlanmasına karar verdi. İlk keşifte avukatlarımız hakarete uğradı; uzmanlarımızın ve davacı olarak bizim konuşmamıza izin verilmedi.

İkinci keşiften sonra, 4 uzman ‘Maden Akbelen Ormanını, tarım alanlarını, zeytinlikleri, su havzasını yok edecek; geri döndürülemez ekolojik yıkım yaratacak’ diye vurgulamasına rağmen, rapor sonuç kısmında ‘ama elektrik üretmemiz lazım’ denerek bitirildi.

Tüm bu hukuki ve politik gelişmeler oladursun, İkizköylüler olarak, dostlarımızla birlikte tam 1 yılı dolduran orman nöbetine devam ediyoruz.

Üçüncü keşfe, işte bu dirayetli direnişin, gönüllü hukuk ekibimizin ve gönüllü uzmanlarımızın gücü ve bütün bu yoğun süreçte bizi yalnız bırakmayan İkizköy’ün Dostlarının dayanışması ile gidiyoruz.

Bilimsel ve hukuki etikle, vicdan ile hareket edildiğinde, üçüncü keşif ve bilirkişi incelemesinden de, ormanımızın ağacı, kuşu, mantarı, çalısı, toprağı, suyu ile orman olarak korunması ve kömür madeni işletme izninin iptali yönünde bilimsel görüş çıkacağına tüm yüreğimiz ve aklımızla inanıyoruz.

Bir kez daha Akbelen İçin Adalet demek üzere, tüm İkizköy Dostlarını, yaşam savunucularını, ekoloji mücadelesi veren tüm arkadaşlarımızı, doğanın ve toplumun yararını gözeten tüm demokratik kurumları bekliyoruz” denildi.

Bu haber toplam 1537 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.