AKBELEN’DE AĞAÇ KIYIMI BAŞLADI ORTALIK KARIŞTI

AKBELEN’DE AĞAÇ KIYIMI BAŞLADI ORTALIK KARIŞTI
Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Akbelen ormanlarında YK Enerji Şirketi tarafından zeytin ağaçlarının sökülmesi ortalığı karıştırdı. Çevreciler tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “İkizköy Işıkdere'de zeytin katliamı yapıyor" denildi.

BERİTAN YÜCEL

Milas Akbelen ormanlarında aylardır ağaçların kesilmemesi için mücadele eden çevreciler YK Enerji Şirketi tarafından zeytin ağaçlarının sökülmeye başladığını açıkladı.

Bölgede bulunan jandarma ekipleri ve çevreciler arasında tartışma yaşandı. Ağaçların kesilmemesi için mücadele eden birçok çevreci ve TİP Muğla İl Başkanı Volkan Çetin gözaltına alındı.

Çevreci Necla Işık, “2017’de kamulaştırılan İkizköy merkezdeki zeytin ağaçları 3 yıldır kesilmiyordu, kestirmiyorduk. En son çıkan 1 Mart’taki maden yönetmeliğindeki değişikliği kullanılarak şirket şu anda oradaki zeytinleri kesip kamyonlarla taşıyıp kendi yerlerine götürmek için geldiklerinin duyumunu aldık. Bununla ilgili Yargıtay’a dava açtık. Hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar” dedi.

ÖZTUNÇ, “ZEYTİN YERİNE KÖMÜRÜ TERCİH EDİYORLAR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Bakanlık ismi değişince İklim kurtulmaz demiştik. Kanun hükmünü ihlal eden yönetmeliği uygulayanları değil, zeytin ağaçlarını koruyanları gözaltına alıyorlar. İşte AKP'nin yeşil kalkınma devrimi. Zeytin yerine kömürü tercih ediyorlar” dedi.

KADIGİL, “HUKUKSUZ HER İŞLEMİNİZİN HESABINI TEK TEK SORACAĞIZ”

TİP İstanbul Milletvekili ve parti sözcüsü Sera Kadıgil, Muğla İl Başkanı VolkaN Çetin’in gözaltına alındığını açıklayarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu videodaki TİP Muğla İl Başkanı Volkan. İşkenceye maruz kalmasının sebebi zeytinleri LİMAK Holdingden korumak istemesi! Hukuksuz her işleminizin hesabını tek tek soracağız!”

ERBAY, “MUĞLA TALAN PROJELERİNİZDEN VAZGEÇİN”

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Biz AKP’ni Muğla’mızdaki talan projelerine karşı bu toprakları savunmak için oradan oraya koşmaktan bıktık. AKP ormanlarımızdan ne istiyor. Siz nasıl insanlarsınız, artık yeter. Sabahtan Milas’tan İkizköy’den telefonlar geliyor. İnsanlar ağlayarak bizi arıyorlar. Bir avuç maden için yüz yaşındaki zeytinlik ağaçları söküyorlar. Buradaki jandarmaları, kolluk kuvvetlerinizi çekin. Uyguladığınız yönetmelik bile kanuna aykırı. Yönetmeliğin gereğini bile yerine getirmiyorsunuz. Tarım bakanlığından alınan bir izin yok. Kamu yararı yok. Bu proje yanlıştır. Bu yönetmelik iptal edilecek. Biz sonuna kadar ormanlarımıza topraklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Muğla talan projelerinizden vazgeçin” dedi.

Bu haber toplam 2081 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.