AKBELEN'DE SEYYAR TUVALET GERGİNLİĞİ: 2 GÖZALTI

AKBELEN'DE SEYYAR TUVALET GERGİNLİĞİ: 2 GÖZALTI
Muğla'nın Milas ilçesinde Akbelen orman alanında madencilik sahasını büyütme çalışmasına karşı halkın mücadelesi sürüyor. Kolluk kuvveti tarafından nöbet alanına sokulmak istenen seyyar tuvalet alana alınmadı. 2 kişi gözaltına alındı.

Muğla'nın Milas ilçesinde YK Enerji'nin madencilik faaliyetleri için Akbelen Ormanı'ndaki ağaçların kesilmesinin ardınan bölge halkının mücadelesi sürüyor.

Nöbet alanından temel ihtiyaçların giderilmesi için gönderilen seyyar tuvaletlerin alana sokulması kolluk kuvvetlerince engellendi.

Kolluk kuvvetlerinin seyyar tuvaleti alana sokmak isteyen direnişçilere müdahale etmesi üzerine 2 kişi gözaltına alındı.

İkizköylü Esra Işık, "Halen daha mücadelemiz sürüyor, nöbetimiz devam ediyor fakat nöbetin devam etmesi için temel ihtiyaçlarımız var. Örneğin tualet gibi. Nöbet alanımızda ki tualet yetersiz olduğunu için dışarıdan gelen destekler var bununla ilgili. Bu tualetler protetif olduğu için izne tabi olmadığını biliyoruz bunun için herhangi bir izin almamız gerekmiyor fakat yine her zamanki gibi temel ihtiyaçlarımız ile ilgili engelle karşılaşıyoruz. Arkadaşlarımız sırtlarına alarak nöbet alanına çıkarmaya çalıştılar. Fakat kolluk güçleri tarafından çok sert bir müdahale ile karşılaştılar. 2 arkadaşımız gözaltına alındı. Burada nöbetin devam etmesini istemiyolar. Akbelen ormanında ağaçlar kesildi ama toprak mücadelemiz devam ediyor. Mücadeleden vazgeçmemizi istiyorlar ama vazgeçmeyeceğiz. Geçen günde suyumuzun çıkışı engellenmye çalışıldı." dedi.

(SERDAL KAYHAN)

Bu haber toplam 2267 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum