Akça: Minibüsçü esnafı zor durumda

Akça: Minibüsçü esnafı zor durumda
AK Parti Büyükşehir Grup Başkan Vekili Akça:“UKOME’nin tüm güzergâhlarda otobüsle taşıma noktasında yapmış olduğu çalışma zaten zor şartlarda...

AK Parti Büyükşehir Grup Başkan Vekili Akça:“UKOME’nin tüm güzergâhlarda otobüsle taşıma noktasında yapmış olduğu çalışma zaten zor şartlarda çalışan minibüsçü esnafını zor durumda bırakmıştır.Özellikle uygulaması çok zor olan bir kaç minibüsçünün bir araya gelerek tek bir aracı çalıştırması esnaf arasında ciddi bir sıkıntıya sebebiyet vermiştir”dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Gültekin Akça, “UKOME’nin tüm güzergâhlarda otobüsle taşıma noktasında yapmış olduğu çalışma zaten zor şartlarda çalışan minibüsçü esnafını zor durumda bırakmıştır” dedi.

Akça, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarını eleştirerek, “ 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra ulaştırmaya ilişkin yetki ve sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesinden sonra özellikle minibüsçü esnafı tarafından İl Başkanlığımız, Milletvekillerimiz ve Belediye Meclis Üyelerine yaşanan sıkıntılar aktarıldı.  Özellikle UKOME’nin tüm güzergâhlarda otobüsle taşıma noktasında yapmış olduğu çalışma zaten zor şartlarda çalışan minibüsçü esnafını zor durumda bırakmıştır.” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Gültekin Akça, açıklamasında şunları ifade etti:

“Özellikle uygulaması çok zor olan bir kaç minibüsçünün bir araya gelerek tek bir aracı çalıştırması esnaf arasında ciddi bir sıkıntıya sebebiyet vermiştir. Her ne kadar bu konuda esnafla görüşülerek bu dönüşümü yaptıklarını söylemelerine rağmen verilen tepki ve serzeniş Belediye ile Kooperatifler arasında bir mutabakatın olmadığını açıkça göstermektedir.

Zorlama ile yapılacak olan bu dönüşüm birçok esnafın ekonomik olarak iflası ve meslekten çekilmesi anlamına gelecektir. Bu sebeple Büyükşehir Belediyesinin minibüs kooperatifleri ile tekrar bir araya gelerek dönüşümü onların rızası dâhilinde ve uzun vadeye yayarak yapmasını ve böylece esnafın da yıllardır yaptığı mesleklerini devam ettirmelerini sağlamalıdır. Kısacası Büyükşehir bu konuda minibüsçü esnafı ile sözde değil özde bir mutabakata varmalıdır.”

Bu haber toplam 435 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.