Akça:Menteşe Belediyesi 2016 yılı Bütçesi Hayalci Bir Bütçe

Akça:Menteşe Belediyesi 2016 yılı Bütçesi Hayalci Bir Bütçe
AK Parti Menteşe Belediye Meclis Üyesi Avukat Gültekin Akça, Menteşe Belediyesi’nin son meclis toplantısında kabul edilen bütçeyi eleştirerek, “1 yıl...

AK Parti Menteşe Belediye Meclis Üyesi Avukat Gültekin Akça, Menteşe Belediyesi’nin son meclis toplantısında kabul edilen bütçeyi eleştirerek, “1 yıl önceki bütçenin gerçekleşme oranına bakıldığında, bütçenin hayalci bir bütçe olduğu görülüyor” dedi.

Akça, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Menteşe Belediyesi’nin bir önceki yıl bütçesinin 64 milyon lira olduğu ve bu bütçenin gerçekleşme oranının yüzde 49-52 (gelir-gider) seviyesinde olduğu açıklanmıştı. Bu açıklamadan hareket edersek,  belediyenin geçen yıl ki bütçe hedefleri tutturulamamıştır.

2016 yılı içinse 66 milyon 500 bin liralık bir bütçe hazırlanmıştır. Bir önceki yıla ilişkin bütçenin gerçekleşme oranı göz önüne alındığında, bütçenin planlamasının gerçekçi olmadığını AK Parti grubu olarak ifade ettik ve bütçenin reddi yönünde oy kullandık.

1 yıl önceki bütçenin gerçekleşme oranına bakıldığında, bütçenin hayalci bir bütçe olduğu görülüyor”

Hizmetler Adil Ulaşmıyor Eleştirisi

AK Parti Menteşe Belediye Meclis Üyesi Akça, belediye hizmetlerinin vatandaşa ulaşma sürecinde yaşanan haksızlıklara dikkat çekerek, “Menteşe’nin farklı bölgelerine meclis üyesi arkadaşlarımız ile yaptığımız ziyaretlerde, vatandaşlarımızın belediye hizmetlerinden memnun olmadığını, en önemlisi bu hizmetlerin herkese adil olarak ulaşmadığını tespit ettik.

Temennimiz, kabul edilen bütçenin yüzde 100 oranında gerçekleşmesi ve Menteşe’de yaşayan herkesin bu hizmetlerden eşit olarak faydalanması” diye konuştu.

Bu haber toplam 498 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.