“AKDENİZ FOKLARININ YAŞAM MÜCADELESİ SÜRÜYOR”

“AKDENİZ FOKLARININ YAŞAM MÜCADELESİ SÜRÜYOR”
.

SİNEM KAPLAN- Geçtiğimiz günlerde Milas’ta yaralı olarak bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra kurtarılamayan Akdeniz foku hakkında Akdeniz Koruma Derneği açıklama yaparak Akdeniz foklarının yaşam mücadelesinin sürdüğünü belirtti.

Nesli tehlike altında olması nedeniyle koruma altındaki Akdeniz foku, 28 Mart’ta Milas’a bağlı Ören Türkevleri sahilinde yaralı olarak bulundu. Ören Sahil Güvenlik ve Emniyet ekiplerinden Akdeniz Koruma Derneğine gelen ihbarda Ören Türkevleri sahilinde karaya vurmuş yaralı bir Akdeniz foku olduğu bilgisi iletildi. Akdeniz Fok’u Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Akdeniz fokunun ateşli silah ile yaralandığını tespit etti. Sevimli fok yapılan tedaviye rağmen kurtarılamadı.

“AKDENİZ FOKUNUN KARŞILAŞTIĞI TEHDİTLERDEN DOLAYI ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ”

Konuyla ilgili Akdeniz Koruma Derneği tarafından yapılan açıklamada, “18 Mart 2022 tarihinde saat 15:30 sularında Ören Sahil Güvenlik ve Emniyet Timleri’nden Derneğimize gelen ihbar ile Ören Türkevleri sahilinde karaya vurmuş yaralı bir Akdeniz foku olduğunu öğrenmiştik. Bize ulaşan görüntülerden Akdeniz fokunun durumunun ağır olduğu ve kasıtlı şekilde yaralandığı tahmin ediliyordu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından tedavi altına alınan yaralı Akdeniz foku maalesef yaşamını yitirdi. Yetkililer tarafından yapılan nekropside genç erkek birey olduğu tespit edilen Akdeniz fokunun ateşli silah ile yaralandığı belirlendi. Akdeniz’de kritik derecede tehlike altında olarak değerlendirilen Akdeniz fokunun karşılaştığı tehditlerden dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz. Türkiye kıyılarında 100 civarında, dünya genelinde ise 600-700 kadar Akdeniz fokunun yaşadığı biliniyor. Türün her bir bireyi neslin devamı için kritik öneme sahip. Akdeniz Koruma Derneği olarak bu nadir canlının korunması için yetkililerle iş birliği içinde çalışma halindeyiz. Ayrıca türün önemine yönelik bilinçlendirme çalışmalarımızı aktif olarak devam ettiriyoruz” denildi.

Bu haber toplam 1470 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.