AKYAKA'DA POMPALI TÜFEKLE CİNAYET

AKYAKA'DA POMPALI TÜFEKLE CİNAYET
MUSTAFA İNCİ Muğla’nın Ula İlçesine bağlı Akyaka Mahallesinde bir tur teknesi firmasının çalışanları gece yarısı bir başka tur teknesi firmasının...

MUSTAFA İNCİ Muğla’nın Ula İlçesine bağlı Akyaka Mahallesinde bir tur teknesi firmasının çalışanları gece yarısı bir başka tur teknesi firmasının çalışanlarına pompalı tüfekle saldırdı. Abdullah A isimli şahıs pompalı tüfekle tekne kaptanlarının bulunduğu yere ateş açtı. Açılan ateş sonrasında 60 yaşındaki tekne kaptanı Salih Ateşoğlu yaşamını yitirdi. Abdullah A beraberindeki Bora Y ile olay yerinden otomobille kaçtı. Jandarma ve polis ekipleri kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Abdullah Anın pompalı tüfekle ateş ederken görüntüsü bir teknenin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.Sakin kentte cinayet

Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından 2010'da "Sakin Kent" ilan edilen Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesinde pompalı tüfekle tekne kaptanı Salih Ateşoğlu öldürüldü. Olay, gece geç saatlerde Akyaka’da teknelerin bağlı bulunduğu iskelede meydana geldi. Bir süredir tekne sahiplerine baskı yaptıkları öğrenilen gruptan iki kişi önceki gün arabalarını iskeleye park etti. Diğer tekne sahipleri ve çalışanlarıyla kavga ettiler. Kava araya giren vatandaşlar tarafından ayrıldı. Aynı gurup dün gece tartıştıkları tekne sahiplerinin yanına gitti. Abdullah A isimli şahıs arabadan elinde pompalı tüfekle indi. İskelede oturan tekne kaptanlarına ve çalışanlarına pompalı tüfek ile 5 el ateş etti. Açılan ateş sonrasında tekne kaptanı Salih Ateşoğlu yaşamını yitirdi.

Bir hafta önce gözaltına alınmış

Tekne kaptanını pompalı tüfekle öldüren Abdullah A olay yerine geldiği Bora Ynin kullandığı otomobile binerek olay yerinden kaçtı. Öte yandan Abdullah A nın bir hafta önce başka tekne kaptanlarına saldırdığı için jandarma tarafından gözaltına alındığı daha sonra savcılık tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi. Jandarma ve polis ekipleri zanlıların yakalanması için çalışmalara başladı.

Akyaka Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Mehmet Gümüş, limanın MUÇEV tarafından işletildiğini belirterek, “Daha önce teknelerin bağlanması ile ilgili sıkıntı vardı. MUÇEV şu anda işletme ile ilgili izinleri aldı. Kooperatif dışında olan kişiler ile bir gün önce kooperatif üyemiz arasında bir tartışma yaşandı. Dün gece kooperatif üyesi olmayan kişiler silahla gelerek tartıştıkları kişiyi değil, tekne kaptanını vurdular. Buradan sayın kaymakamımız ve sayın valimize önlem alınmasını istedik. Vuran kişiler tekrar gelecekler yine olay olacak. Buradaki olayların önlenmesi için MUÇEV öncülüğünde ve jandarma güvenliğinde bilet satış stantlarının tekrar yeniden düzenlenmesi gerekiyor” dedi.

Bu haber toplam 5009 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.