Alban: ülkemizde tek adam vesayeti yaşanmaktadır

Alban: ülkemizde tek adam vesayeti yaşanmaktadır
Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Metey’i çok ağır sözlerle eleştirdi. CHP Muğla İl Başkanı...

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Metey’i çok ağır sözlerle eleştirdi. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban “Suriye Politikalarında Çark eden, Fetö ile beraber yürüyen, açılımla ülkeyi terör örgütlerinin yuvası haline getiren aynı zihniyettir” dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; “Akp İl Başkanı üzülerek söylüyorum yine kısıtlı tarih bilgisi ile partililerine kürsüden yanıltıcı, taraflı bilgiler vermiş. Daha “Bu ülke Cumhuriyet’i kurarken bedel ödemedi” cümlesi hafızalardan silinmeyen il başkanı bu sefer de Başkanlık sistemini kastederek Atatürk’ün sistemini geri getiriyoruz açıklaması yapmış. 29 Ekim 1923’de kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim şekli Cumhuriyet yani halk iradesine dayanan, halkın temsilcilerinin mecliste ülkesi için kararlar verdiği, yasama, yürütme ve yargının ayrı olduğu, demokrasinin temel, hukukun üstünlüğünün de kesin olduğu yönetim şeklidir. Bugüne kadar da yani Akp iktidarda olduğu 14 yıldan beri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün halkın iradesiyle kurduğu Cumhuriyet ve değerleri hiç bu kadar tehlike altında da olmamıştır. Kurumlardan T.C ibaresini kaldıran, andımızı yasaklayan, Cumhuriyet’in bütün değerlerine savaş açan ve milli kazanımlarımızı satan, Rize’de Atatürk heykelini önce çay bardağı tepkiler üzerine 15 Temmuz anıtı ile yıkan da bu iktidardır” dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Alban “Akp’nin ülke gündemi terör olayları, Suriye’deki savaşla bu kadar yoğunken meclise getirdiği Başkanlık sisteminin neresi Cumhuriyet ve kazanımlarına benzemektedir. Zaten ülkemizde tek adam vesayeti yaşanmaktadır. Halkın oyunu alan başbakan görevinden alınarak, yerine kendi partilerinin tanımıyla daha düşük profilli biri göreve getirilmedi mi? Mecliste oldu bittiye getirilmek istenen başkanlık yasasında bütün yetkiler Başkana verilmekte, milletvekillerini seçmek, yargı mensuplarının yarısını kendisi diğer yarısını da mensubu olduğu parti eliyle seçme hakkı verilerek bir nevi yargı da siyasetin vesayeti altına girmektedir. Yani kuvvetler ayrılığı yerine tek adam rejimi toplumumuza dayatılmaktadır. Bu noktada kısıtlı tarih bilgisi ile kendi partililerinin gözünün içine baka baka Atatürk’ün sistemini geri getiriyoruz diyerek ülkemize dayattıkları sistemi aklamaya çalışmak tam da Akp il Başkanı’na yakışan bir harekettir. Cumhuriyet kurulurken bu millet bedel ödemedi diyecek kadar ulusal değerlerinden yoksun, vatanını tanımayan, 15 Temmuz darbe girişiminin gerçek nedenlerini vatandaştan saklamak için tarihi gerçekleri çarpıtmaktadırlar. Açılım adı altında, Oslo’da Kandil’le görüşen, 14 yıllık iktidarları döneminde Fetöye her istediğini veren, aynı yollarda yürüyen kendi partileridir. Suriye politikalarında Kardeşim Esad’dan Emevi Camii’nde Cuma namazı kılacağız sözlerine, Kudüs sempozyumunda “Zalim Esed’in hükümranlığına son vermek için girdik” cümlesini hemen kurduktan sonra Muhtarlar toplantısında “Fırat Kalkanı operasyonunu hedefi herhangi bir ülke veya kişi değil sadece terör örgütleridir” diye çark edenler acaba kimlerdir?

Bodrum İlçe danışma toplantılarında kendi hükümetlerinin yanlış iç ve dış politikalarını değerlendirerek hatalarından ders alması gerekenler, verdikleri tavizler nedeniyle ülkemizi yangın yerine çevirenler hesap verecekleri yerde ana muhalefet partisine yükleniyor ve aklanmaya çalışıyorlar. Partinizin ismindeki gibi ak değilsiniz. Getirmek istediğiniz Başkanlık sistemi ile zaten sizler il başkanı, milletvekili olarak konuşamayacak, fikir üretemeyeceksiniz. Sizin adınıza tek bir kişi konuşacak ve sizler biat edeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda bizler Kuvayi Milliye ruhuyla halkımızın özgür sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu haber toplam 815 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.