ALDAN: TECAVÜZCÜLERİ SERBEST BIRAKACAKLAR

ALDAN: TECAVÜZCÜLERİ SERBEST BIRAKACAKLAR
Tecavüzcü ile mağdurun evlenmesi durumunda tecavüzcünün cezasını erteleyen yasa önergesinin meclis genel kurulunda kabul edilmesi tepkilere neden oldu....

Tecavüzcü ile mağdurun evlenmesi durumunda tecavüzcünün cezasını erteleyen yasa önergesinin meclis genel kurulunda kabul edilmesi tepkilere neden oldu. CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan “ tecavüzcüleri serbest bırakacaklar” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, düzenlemenin geçmişte TCK'da bulunduğunu belirterek, tecavüzcüyle evlenme halinde açılan kamu davasının ertelenmesinin yeniden gündeme getirildiğini, bunu kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Aldan, "50-60 yaşında bir adam 11 yaşındaki bir kız çocuğunun ırzına geçtikten sonra yıllar geçip evlendiğinde bunun cezasını çekmek zorunda. Ona evlenme dolayısıyla cezasızlık hakkı verirseniz kızcağız ömür boyu hapse mahkum olmuş olur. O adamın bir anlamda uşağı konumunda. Evlilik, karşılıklı sevgi, saygı ve sadakata dayalıdır, zorlamaya dayalı olamaz. Eğer böyle bir eylemi gerçekleştiren varsa bunun cezasını çekmeli, çıktığında o kişiyle isterse evlenebilir. Böyle bir dayatmaya evet demememiz lazım. Bunu çok iyi düşünmek lazım. 'Tecavüzcüyle evlenen' kavramı yarın bütün basında yer alacaktır. Herkes buna çok dikkat etsin." dedi.

Düzenlemenin 16 Kasım 2016'dan önceki eylemlere ilişkin olduğuna işaret eden Aldan, şöyle devam etti:"Peki, bundan sonra ne olacak? Bundan sonra Anayasa Mahkemesine gidilecek, eşitlik ilkesi gereğince AYM teşmil kararı uygulayacak. Bu alışkanlık haline, yasal düzenleme haline gelecektir. CMK'de hükmün açıklanmasının ertelenmesine dair bir düzenleme var. Sadece 2 yıla kadar olan suçlar için geçerlidir. Oysa yapacağınız uygulama, 18 sene hapis cezası yemiş insanlar için uygulanacak. Bu da başka bir garabet halidir. Yarın ağırlaştırılmış müebbet hapis alan birine dahi hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair düzenleme yapılabilir. Hangi anlamda bakacak olursak olalım, bu düzenlemenin iler tutar yanı yok.

Bu haber toplam 842 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.