Ali Ağaoğlu'nun Milas'ta projesi için dava açıldı: Bugün bilirkişi keşfi yapılacak

Ali Ağaoğlu'nun Milas'ta projesi için dava açıldı: Bugün bilirkişi keşfi yapılacak
Muğla’nın Milas ilçesinde yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla Sulak Alanına (Bargilya Tuzlası) yakın bir bölgede Ali Ağaoğlu tarafından kurulacak olan Turizm Kenti proje ile ilgili ÇED olumlu kararı, açılan dava sonrası iptal edilmişti. Bakanlık tarafından projeye yeniden ÇED Olumlu kararı verilmesi üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce açılan davada bugün alanda ikinci defa bilirkişi keşfi yapılacak.

İş insanı Ali Ağaoğlu’nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. tarafından Milas’ın Dörttepe Mahallesinde konut, golf tesisi, otel, alışveriş merkezi, sağlık, günübirlik tesisler, eğitim vb. öğeleri içerecek “Turizm Kenti Projesi” yapılması planlanıyor. Turizm Kenti projesi içerisinde yer alacak olan parklar, yollar, refüjler, günübirlik alanlar ile birlikte proje alanı toplamda 4.454.395 metrekare.

MAHKEME İPTAL ETTİ

İş insanı Ali Ağaoğlu’nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat tarafından yapılması planlanan turizm kenti projesi için verilen “ÇED olumlu” kararı Muğla 2. İdare Mahkemesi ÇED raporunun yürütülmesinin durdurulmasına karar vermişti.

ÇED raporunun yürütülmesinin durdurulmasına karar vermesinin ardından Milas Belediyesi’nce proje için verilen ruhsatın iptal edilmişti.

İptal kararının ardından Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. proje ile ilgili yeniden başvuruda bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yapılan başvuru sonrası ÇED süreci yeniden başladı. Proje ile ilgili 24 Nisan tarihinde yapılan İDK toplantısının ardından nihai karar verildi.

YENİDEN ÇED OLUMLU KARARI

Turizm Kenti projesine Mayıs ayında Bakanlık tarafından yeniden ÇED olumlu kararı verildi.

İKİNCİ KEZ İNCELEME

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce, verilen ÇED olumlu kararının ardından projeye tekrar dava açıldı. Açılan dava nedeniyle bugün proje alanında ikinci defa bilirkişi keşifi yapılacak.

"BARGİLYA TUZLASI YAŞASIN DİYORUZ"

Muğla Çevre Platformu'nca yapılan açıklamada, “Boğaziçi Bargilya Sulak Alanı'nın da başı dertten kurtulmuyor!

Güllük Dalyanı'yla arasındaki ekolojik koridor niteliğindeki alana yapılmak istenen "turizm kenti" projesine Bakanlık bir kez daha ‘çed olumlu’ dedi.

Mülga Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 2009/7 sayılı genelgesi dayanak gösterilerek 'yeni' ÇED süreci başladı. Oysa Muğla 2. İdare Mahkemesi aynı projeye verilen, bir önceki ‘ÇED olumlu’ kararını iptal etmişti.

Hukuken, normlar hiyerarşisi içinde genelge, kanunlar ve mahkeme kararlarının üstünde midir? Kağıt üstünde istediğiniz kadar mükemmel bir rapor hazırlayın, bu verilecek geri dönüşsüz tahribatı makul ve meşru mu kılar?

Bugün ikinci bilirkişi keşfi var. Hem bakanlık hem şirket projeden razı olabilir. Biz değiliz!

Biz korumaktan yanayız, korumanın en kalıcı yatırım olduğu bilgisi ve bilinciyle, Bargilya TuzlasıYaşasın diyoruz" denildi.

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 1549 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.