Ali Boğa: Muğla çile çekmeye devam edecek

Ali Boğa: Muğla çile çekmeye devam edecek
Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, bayramlaşmak için geldiği Marmaris’te partililer seslenerek, Muğla’nın yerel seçimlerde tercihini yaptığını...

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, bayramlaşmak için geldiği Marmaris’te partililer seslenerek, Muğla’nın yerel seçimlerde tercihini yaptığını hizmet anlamında dört buçuk yıl daha çile çekeceğini söyledi. Sınırdaki gelişmelere de değinen Ali Boğa, Ortadoğu’da haritaların yeniden çizilmeye başlandığını ifade ederek, Türkiye’ni bu süreçte en akılcı politikayla hareket ettiğini belirtti. Boğa, Meclisten geçen tezkerenin savaşmak için alınmadığına dikkat çekerek Türkiye’nin macera peşinde olmadığını

kaydetti.Marmaris Ak Parti binasında bayramlaşma programı düzenlendi. Programa Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, İl Başkanı Nihat Öztürk, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları ve Partililer katıldı. Ali Boğa , bayramlaşmanın ardından partililere hitap etti.

MUĞLA DÖRT BUÇUK YIL DAHA ÇİLE ÇEKECEK

Boğa, Muğla’nın Büyükşehir kapsamına girmesinin ardından yaşanan sıkıntılara da değinerek şunları söyledi: “Marmaris bölgenin en önemli turizm bölgelerinden biri. Yerel seçimlerde belediyeye almak için çalıştık ama nasip değilmiş. Muğlalı seçmen Büyükşehirde tercihini bu şekilde yapmıştır. Bu çileyi 4,5 sene daha onlarla birlikte bizim seçmenizde çekecek. Muhalefet temsilcileri, büyükşehir yasasına inanmadıkları için vatandaşa gerek parlamentodan gerekse buradan muhalefet ederek, büyükşehir belediyesinin Muğla’da nasıl hizmet yapamayacağını anlatılar. Şimdi de nasıl yönetemediklerini örnek olarak gösteriyorlar. Artık Muğlalı hemşehrilerimin bunu anlayarak bir daha ki seçimlerde kararını ona göre vereceğini ümit ediyorum.

ORTADOĞU’DA HARİTALAR YENİDEN ÇİZİLECEK

Ak parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Ortadoğu’daki sıcak gündeme değinerek, Ortadoğu’da haritaların yeniden çizileceğini söyledi. Boğa, “Yüzyıl önce Birinci Cihan harbinde olduğu gibi haritalar yeniden belirleniyor. O dönemde Türkiye oluşturulan haritalara pek müdahale etmedi. Çünkü harbi yenik bitirmiştik. Ancak 2002 yılından sonra istikrarlı bir şekilde 3 seçim döneminde sandıktan 9 kez zaferle çıktık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bütün dünya liderlerinin gözü önünde “Dünya 5’den büyüktür” dedi. Bu cümle dünya tarihine altın harflerle yazılacak bir sözdür. Birleşmiş Milletleri beş kişi kurmuş, bu 5 kişinin birisinin istemediği bir şey olmuyor. Dünya ölmüş,yanmış onları hiç ilgilendirmiyor. Bir de ölen, savaşan ve birbirini boğazlayan Müslüman ise daha da görmezden geliyorlar ve gerekirse bir tanesi veto oyunu kullanarak bu süreci durdurabiliyor. Fakat Türkiye’de öyle bir lider var ki; 5’den büyük dünya var yada 5 dünyadan küçüktür diyor. Şu anda komşu ülkeler ateş çemberinde. Bizim ülkemiz de huzur ve sükunet hakim. Değerini bilmezsek vebali farklı olur” dedi.

“TEZKERENİN AMACI SAVAŞMAK DEĞİL”

Ali Boğa, meclisten geçen tezkerenin amacına değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:”Türkiye Sınırının içinde bu kadar gücü tutabilmek artık bir noktadan sonra güçleşmeye başladı. Bu nedenle onları kendi topraklarında durdurabilmek ve orada iskan ettirmek ayrıca dünyanın da dikkatini buraya çekmek için tezkereyi Meclisten geçirdik. Tezkere Meclisten, savaşıp kan dökmek için veya başkalarının jandarmalığını yapmak için geçirilmedi.”

Bu sırada salonda bulunan partili kadın bir üye, Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa’ya tezkerenin yabancı basında farklı yorumlandığını hatırlatması üzerine Ali Boğa şöyle cevap verdi: “Tezkerenin amacını yabancı basından dinlemeyin. Tezkereden İran da rahatsız oldu. İran’ın da Ortoduğu’da büyük emelleri var. Bölgede menfaati olan devletler tezkereden rahatsız oldu. Türkiye yeni bir macera arama peşinde değil. Türkiye’de ne yaptığını bilen bir hükümet var. Kimsenin endişesi olmasın, gereken yapılıyor”.

TAŞIMALI EĞİTİMİN SORUNLARI MİLLETVEKİLİ NE İLETİLDİ

Bayramlaşma toplantısı sırasında bir lise öğrencisinin velisi , kırsaldaki taşıma sorunlarını dile getirerek Ali Boğa’dan sorunun çözümü için destek istedi. Milletvekili Ali Boğa, son günlerde Muğla ve ilçelerinde liseli öğrencilerin taşınması ile ilgili sorunların kendisine yansıtıldığını, problemin Muğla’nın büyükşehir olmasından dolayı kaynaklandığını ayrıca eğitim ve öğretim yılının yeni başlaması dolayısıyla ihalelerin bitirilemediğini ifade etti. Ak parti Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin, konuyla ilgili kısa bir hatırlatma yaparak, sıkıntının bütünşehir yasasından kaynaklanmasının yanı sıra Marmaris Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Tarım’ın , büyükşehir belediyesine, güzergahlar üzerinde sorunumuz yoktur yazısı göndermesinden de kaynaklandığına dikkat çekti.

Bu haber toplam 518 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.