Ali Boğa'ya Genel Merkezde Görev

Ali Boğa'ya Genel Merkezde Görev
Ak Parti’de 24. dönem Muğla milletvekilliği yapan Ali Boğa Ak Parti Genel Merkezinde görev verildi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Ekonomi...

Ak Parti’de 24. dönem Muğla milletvekilliği yapan Ali Boğa Ak Parti Genel Merkezinde görev verildi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Ekonomi İşleri Başkanı Şaban Dişli’nin yardımcısı olarak görevlendirilen Boğa görevine başladı. Ekonomi İşleri Başkanı Şaban Dişli’nin yardımcılıklarını Ali Boğa, Emine Nur Günay, Hasan Büyükdede, Mahmut Mücahit Fındıklı ve Resul Kurt yapacak.

Ali Boğa Milletvekilliği döneminde özellikle Fethiye başta olmak üzere Muğla'ya birçok yatırım ve hizmetin gelmesinde büyük rol oynamıştı. Mut Deresi Islahı, 50 yıldır yapılamayan Seki Barajının yapılması, Ücretsiz geçiş yapılacak olan 2. Göcek Tüneli, son teknolojiye sahip Diş Hastanesinin Yapılması, Engelsiz Yaşam Merkezi, Fethiye’nin şehirlerarası yollarının duble ve sıcak asfalt yapılması, SGK’nın Fethiye’de açılması, İş -Kur’un Fethiye de açılması, Seydikemer’de iki adet büyük köprü, Fethiye Babadağ’da Teleferik projesi için büyük çaba gösterdi. Boğa görev yaptığı dönem içinde Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde birçok okulun yapılmasını sağlamıştı. Fethiye’nin en büyük sorunlarından Yat Çekek yerinin Karaot mevkiinde yapılması için gerekli bütün çalışmaları yaparken, Fethiye Devlet Hastanesi’nin açıldığı günden bugüne kadar değiştirilmeyen yatakları elektronik yataklarla değiştirilmişti. Ayrıca yöre için asrın projesi olarak adlandırılan Karabel Tüneli'nin projelendirilmesini sağlamış, Türkiye’de İLK KEZ bir ilçede Açık öğretim sınavlarının yapılmasına öncülük etmişti.

Ali Boğa Kimdir?

Ali BOĞA, 1949 yılında Muğla İli, Fethiye İlçesi, Karaçulha Köyünde doğdu. Babasının adı Şevket, annesinin adı Nuriye’dir.Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümünü bitirdi. 1977’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nde uzman yardımcısı olarak göreve başladı. 1980 Yılında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’na geçti. 1987’de DPT ‘İhracat Proje Değerlendirme Grup Başkanlığı’na getirildi. 1992 yılında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığına geçerek ‘İhracat Proje Değerlendirme Daire Başkanı’ oldu. 1995 yılında ise Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 1997-2000 yılları arasında Avustralya Melbourne Ticaret Ataşeliği görevinde bulundu. 2003-2009 yılları arasında Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. 2009-2011 yılları arasında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı. Konusunda yayınlamış muhtelif kitapları ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. 24. Dönem Muğla Milletvekili olarak görev yaptı. İyi düzeyde İngilizce bilen BOĞA, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 2323 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.