Elvan Göçer

Elvan Göçer

ALKIŞLAR MUĞLA’NIN DEVLET BABASI ORHAN TAVLI’YA

ALKIŞLAR MUĞLA’NIN DEVLET BABASI ORHAN TAVLI’YA

Bir insan yaptığı meslekle önüne sıfat eklenerek anılır çoğu zaman. Doktor bilmem kim, hakim bilmem ne, kaymakam filan kişi, vali şu bey gibi… Önemli olan ismimizin önündeki sıfatlar ortadan kalktığında da yaptığımız işlerin güzelliği hatırına yaşadığımız memleketten ayrılsak bile güzel sözlerle hala ismimizden bahsettirebiliyor isek ne mutlu bize.
Memleketimize gelen giden bürokratlar, kurum temsilcileri görev süreleri bitince atandıkları başka illerde görevlerine devam ediyorlar ya da emekli olanlar yine görev yaptığı ilde yaşamaya devam ediyor. Görevleri devam eden bürokratlarımızın atandıkları ilden geldikten sonra eski görev yerinde isminden güzelliklerle bahsettiriyor olması görev yaptığı süre boyunca kaliteli güzel işlere imza attığının beyanıdır.
Muğla için çalışan, Muğla’yı seven, Muğlalıların sevdiği, aldığı kararlarla Muğla’ya örnek olan halkın içinde bir bürokrat. Muğla’ya gelmiş geçmiş en iyi valilerimizden, birleştirici özellikte kişiliği ile mesele Muğla olunca liderlik vasfını, bürokratik kişiliğini en iyi şekilde sergileyebilen kişiliğe sahip olması Muğla için çok büyük kazanımdır.
Yaklaşık 21 yıllık bürokrat geçmişine bakıldığında görev aldığı illerde gerek kaymakamlık ve valilik görevleri dönemlerinde gerekse müfettişlik görevini eda ettiği süreçte kendisinden hep olumlu güzel sözlerle bahsettiriyor olması ilerleyen dönemlerde hak ettiği makamlarda kalma ihtimalinin devamlı olacağını gösteriyor.
Zor bölge olarak görülen Muğla’mızda bürokrat olmak gerçekten zordur. Bir ucu Antalya’ya bir ucu Aydın’a dayanan ilimizin uçtan uca İstanbul’un uzunluğunun üç katı olması yanı sıra başarılı, sevilen saygı duyulan devlet adamının yönetiminde olması şanslı iller arasında olduğumuzu gösteriyor.
Haziran 2020 tarihinden beri yaklaşık iki yıldır Muğla Valisi olan Orhan Tavlı Muğlalılar tarafından kabul görmüş, taktir edilmiş kendilerinden biri olarak benimsenmiş bürokrat adamı olarak Muğla denince ismi hafızalarda yer edecek ender kişiler arasında yer alacaktır.
Memleketi Ordu’nun hırçın dalgalı denizinin özelliğini hiç taşımayan, tam aksine uyumlu, sakin, samimi aynı zamanda iyi bir aile babası yapısı ile Muğla’nın evlatlarını da devlet baba şefkatiyle koruyup kollaması sebebiyle Muğla’nın Devlet Babası olarak anılacaktır. Bir Muğlalı olarak bizler kendisinden razıyız Allah’ta ondan razı olsun diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi;”seni görmeyen güzel gördüm demesin “ dediği Cennet memleketimin güzel yürekli valisi Orhan Tavlı iyi ki varsın.

Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı hem vali olarak hem Muğla’nın Devlet Babası olarak avuç içlerimiz kızarırcasına yürekten alkışlıyoruz.

Bu yazı toplam 3195 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Elvan Göçer Arşivi
SON YAZILAR