Ankara’nın genç veterinerleri Muğla’da ağırlandı

Ankara’nın genç veterinerleri Muğla’da ağırlandı
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (AVBAT) genç veterinerleri Muğla’ya gelerek büyük baş hayvancılık, gıda ve su...

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (AVBAT) genç veterinerleri Muğla’ya gelerek büyük baş hayvancılık, gıda ve su ürünleri ile balıkçılık hakkında bilgi aldılar. 

Muğla Veteriner Hekimler Odası, AVBAT öğrencilerine ev sahipliği yaparken genç veterinerler ile Başkabiryer restoran da düzenlenen yemekte bir araya geldiler. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfkı Hazıroğlu, Topluluk Danışmanı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Özlem Küplülü ve öğrenciler ile yemekte bir araya gelen Başkan Yusuf Kayacık ve yönetimi, Muğla’daki veterinerlik hakkında bilgi verdi.

İki gün boyunca Muğla’da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren öğrenciler, Dalaman TİGEM ve Bodrum’da su ürünleri üzerinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler.

Yapılan ziyaretler hakkında bilgi veren AVBAT Başkanı Ahmet Yurtseven, “Muğla insanını çok sevdik. Muğla’da bize en güzel şekilde misafir perverlik gösterdiler. Tarım ve Hayvancılık konusunda Ankara da bir düşüş var. Muğla’da gezi süresince şunu gördük ki burada Tarım ve Hayvancılık düzenli işliyor” dedi.

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, geleceğin veterinerlerine doğru bilgi ve kendi hayatımız içerisinde yaşadığımız olayları anlatmamız gerektiğini söyledi. Kayacık, “öğrencilerin samimiyeti, mesleğe olan duyguları çok hoşuma gitti. Onlara bizim hayatımızda yaşadığımız tecrübelerden bahsettik. Muğla’da ziyaret edebilecekleri yerleri anlattık” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 480 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.