ANNESİNİ AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜRDÜ

ANNESİNİ AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜRDÜ
Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesinde 17 yaşındaki lise öğrencisi M.A, av tüfeği ile 38 yaşındaki annesi Rübayda Altaş’ı başından...

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesinde 17 yaşındaki lise öğrencisi M.A, av tüfeği ile 38 yaşındaki annesi Rübayda Altaş’ı başından vurarak öldürdü.  Daha sonra ana caddeye çıkan M.A “ beni asın beni idam edin” diye bağırdı. Olay yerine gelen polis ekipleri M.A’yı gözaltına aldı. Zübeyda Altaş’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Korkunç cinayet Menteşe’nin Kötekli Mahallesinde akşam saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Lise son sınıf öğrencisi M.A akşam saatlerinde arkadaşlarıyla bir kafeterya buluştu. Arkadaşlarıyla yaklaşık bir saat boyunca oturdu. M.A  arkadaşlarından eve gidiyorum diye ayrıldı. Saat 21.00 sıralarında Kötekli Mahallesinde Başlı apartmanında ki üçüncü katta bulunan evine gelen M.A bilinmeyen bir sebepten dolayı annesi Rübeyda Altaş ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında annesine ‘ sene öldürürüm’ diye tehditler savuran M.A yan odaya giderek duvarda asılı olan babasına ait av tüfeğini aldı. Oğlunun elinde av tüfeğini gören anne Rübeyda Altaş yan apartmanda bulanan kayınvalidesinin evine kaçmak için kapıdan dışarı çıktı. Bu sıradaM.A elinde av tüfeği ile annesinin peşinden gitti.   Annesini kayınvalidesinin kapısının önünde yakalayan M.A elindeki tüfeği ateşledi. Tüfekten çıkan saçmalar Rübeyda Altaş’ın başına isabet etti. Altaş olay yerinde yaşamını yitirdi.

Annesini av tüfeğiyle öldüren lise öğrencisi M.A evlerinin bulunduğu ana caddeye çıkarak “ beni asın. Beni idam edin” diye bağırarak caddede koşmaya başladı. Komşuların olayı polise bildirmesinin ardından olay yerine gelen asayiş büro ekipleri M.A’yı gözaltına aldı. Annesini öldüren M.A daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Muğla Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş bürosuna getirilen M.A’nın yaşı 18’den küçük olduğu için ifadesi alınamadı. Bunun üzerine Muğla Sosyal Politikalar İl müdürlüğünden bir psikolog istendi.  M.A gece geç saatlerde psikolog eşliğinde çocuk polisine ifade verdi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken annesini öldüren M.A’nın ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edilecek.Öte yandan cinayetin işlendiği Kötekli Mahallesinde Altaş ailesinin yakınları sinir krizleri geçirdi.

Bu haber toplam 934 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.