APO halvete girebilir

APO halvete girebilir
T.B.M.M Cezaevleri inceleme komisyonu üyesi CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir “ Tutuklu mahkumların eşleriyle 24 saat birlikte olma yasası çıktı. Abdullah...

T.B.M.M Cezaevleri inceleme komisyonu üyesi CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir “ Tutuklu mahkumların eşleriyle 24 saat birlikte olma yasası çıktı. Abdullah Öcalan’da bu yasadan faydalanabilir. Evliyse ya da evlerinse eşiyle cezaevinde halvete girebilir” dedi.

3 ayrı rapor hazırlanacak

Muğla Düğerek E Tipi Kapalı Cezaevinde 6 mahkumun toplu intihar girişimiyle ilgili olarak T.B.M.M Cezaevleri inceleme komisyonu üyesi CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir cezaevinde incelemelerde bulunmak üzere Muğla’ya geldi. Türkiye’de ki cezaevlerinde koşulların çok kötü olduğunu belirten Demir “ komisyon olarak 45 cezaevinde incelemelerde bulunduk. Tutuklu mahkumların koşulları özellikle F Tipi cezaevlerinde çok kötü. Komisyon olarak 3 ayrı rapor hazırlayacağız. Raporun birisi tutuklu gazetecilerle ilgili, diğeri tutuklu milletvekilleri ile ilgili. Üçüncü rapor ise F Tipi cezaevleri ve mahkumların koşullarıyla ilgili olacak” dedi. 

4 yıldır toprak yüzü görmedi

T.B.M.M Cezaevleri inceleme komisyonu üyesi CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir “ Türkiye’de 75 tutuklu gazeteci bulunuyor. Tutuklu gazeteci ve milletvekillerinin durumu Abdullah Öcalan’ın koşullarından daha kötü. Örneğin Mustafa Balbay 4 yıldır12 metrekarealanda. 4 yıldır ayağı toprağa basmadı. Sıcak su kısıtlamalarından tutun aklınıza ne gelirse uygulanıyor. Abdullah Öcalan’ın koşulları ve imkanları bir çok mahkumdan çok çok daha iyi” dedi.

 Halvete girebilir

T.B.M.M Cezaevleri inceleme komisyonu üyesi CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir “ evli mahkumların eşleriyle cezaevinde bir odada 24 saat birlikte olma yasası çıktı. Bu yasadan Abdullah Öcalan’da faydalanabilir. Abdullah Öcalan evliyse ya da evlenirse eşiyle halvete girebilir. Cezaevlerinde mahkumlar bir odada eşleriyle halvete girecek. Gardiyanlar ise insanlar içeride halvete girerken kapılarında bekleyecek. Böyle bir anlayışı anlamak mümkün değil” dedi.

Bu haber toplam 658 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.