Apo’nun hayali Şemdinli

Apo’nun hayali Şemdinli
DGM Eski Savcısı CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan Muğla’da Muğla Gazetesine ilginç açıklamalarda bulundu. Neşter1 ve Neşter 2 operasyonlarının...

DGM Eski Savcısı CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan Muğla’da Muğla Gazetesine ilginç açıklamalarda bulundu. Neşter1 ve Neşter 2 operasyonlarının savcısı olan Ömer Suha Aldan “ Apo dosyasını çok yakından biliyorum. Apo’nun tek hayali Şemdinli’de kurtarılmış bir bölge yaratmaktı. Şemdinli çok riskli bir bölge. Bir çalının ardından 50 terörist çıkabilir. CHP’li 4 milletvekili Şemdinli’ye gitmek istedi. Ancak güvenlik gerekçesiyle bölgeye sokulmadılar” dedi.

CHP Muğla Milletvekili DGM Eski Savcısı Ömer Suha Aldan Partinin İl Başkanlığı tarafından gazetecilere verdiği iftar yemeğine katıldı. DGM Savcılığı yaptığı dönemde Neşter 1 ve Neşter 2 operasyonlarına imza atan Ömer Suha Aldan sözde terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ve Şemdinli ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Ömer Suha Aldan “ DGM Savcılığı yaptığım dönemden Abdullah Öcalan dosyasını çok iyi biliyorum. Abdullah Öcalan’ın en büyük hayali Şemdinli’de kurtarılmış bir bölge yaratmaktı. Şemdinli ile birlikte Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de bir Kürt devleti kurmaktı.  Bununla ilgili sözde bir haritaları dahi vardı. Günlerdir Şemdinli’de çatışmalar sürüyor. CHP’li 4 vekil arkadaşımız bölgeye gitmek üzere yola çıktı. Ancak Şemdinli’ye vardıklarında güvenlik gerekçesiyle içeriye sokulmadılar. Kürt olayı terör olayı demek istemiyorum. Bu olay Türkiye’nin en büyük sorunudur. Biz bu konuda hükümete her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Bu haber toplam 517 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.