Araba alacaklara müthiş fırsat: Egea'nın ÖTV'den muaf fiyatı belli oldu

Araba alacaklara müthiş fırsat: Egea'nın ÖTV'den muaf fiyatı belli oldu
Sıfır kilometre otomobil alımında devletin sağladığı ÖTV muafiyetinden yararlananlar için Fiat Egea Cross modelinin Ocak 2024 fiyatı açıklandı. Uygun fiyatlarla sunulan araç, avantajlı alışveriş yapmak isteyenleri bekliyor.

Türkiye'de sıfır otomobil almak isteyenler için Fiat Egea Cross'un fiyatları ve devletin sağladığı ÖTV muafiyeti detayları belli oldu. En uygun fiyatı öğrenmek için hemen inceleyin!

VERGİ AVANTAJI!

Sıfır kilometre otomobil alımlarında vatandaşlara devlet tarafından vergi avantajının sağlandığı ÖTV muafiyeti son dönemlerde çok daha fazla araştırılmaya başlandı. Bu hak herkese verilebilen bir hak değil.

Sadece engelli vatandaşlara verilen bu hakkı da tüm engellilerin kullanması gibi bir durum söz konusu değil. Yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşların kullanabildiği ÖTV muafiyeti hakkı ile sıfır kilometre otomobiller herhangi bir şekilde ÖTV ödemesi yapılmadan satın alınabiliyor.

PEKİ ŞARLAR NELER?

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil sahibi olma hakkı verilen kişiler bunu da belirli koşullarla gerçekleştirebiliyorlar. Öncelikle buhakka sahip olunduğuna dair sağlık raporu alınması gerekiyor.

Ardından satın alınacak aracın ÖTV dahil fiyatının 1 Milyon 591 Bin 200 TL’yi geçmemesi şartı aranıyor. Bu şekilde satın alınan otomobiller 5 yıl satılamıyor. Bu süre içerisinde illa satış yapılacaksa muaf olunan ÖTV’nin devlete ödenmesi gerekiyor.

Bu ödeme yapılmadan satış olamayacağı için ve bunun maddi bir avantajı olmayacağı için de pek tercih edilmiyor. Ayrıca ÖTV muafiyeti hakkını kullanan bir kişi 5 yıl boyunca bu hakkı kullanamıyor. Tek istisna ise eğer satın alınan araç kaza yapıp pert olur ve kullanılamaz hale gelirse o zaman yeni araç alımına izin veriliyor.

FİYAT AÇIKLANDI!

ÖTV muafiyeti ile satın alınacak araçlara limit artışından dolayı bu ay Fiat Egea Cross da eklendi. 2023 model sıfır kilometre Fiat Egea Cross 494.900 TL’ye, 2024 model sıfır kilometre Fiat Egea Cross 506.000 TL’ye ÖTV muafiyeti hakkı olanlar tarafından satın alınabiliyor.

ÖTV muafiyeti olmadan Fiat Egea Cross için 2023 model fiyatı 897.900 TL, 2024 model fiyatı 917.900 TL olarak açıklandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 10846 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum