Araç hayali olanlara müjde: İşte herkese uygun araç modelleri

Araç hayali olanlara müjde: İşte herkese uygun araç modelleri
Araç almak isteyip ama bir türlü karar veremeyenler dikkat! Herkesin alabileceği konforlu araç modelleri belli oldu. İşte detaylar...

Karar Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye'de ikinci el otomobil pazarında hangi marka ve modellerin "peynir ekmek" gibi satıldığı açıklandı. İşte Mart ayında en çok tercih edilenler...

Indicata'nın raporuna göre, Mart 2023'te ikinci el çevrim içi araç pazarında, 397 bin 73 kurumsal ilan yayınlandı ve bu ilanlardan 187 bin 229 araç satıldı. İlan sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10 artarken, satış sayısı yüzde 1,21 düştü.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN İKİNCİ EL OTOMOBİL MARKALARI

Geçen ay en çok satılan marka 23 bin 311 ile Volkswagen oldu. Listede Volkswagen'i 22 bin 103 satışla Renault ve 21 bin 913 satışla Fiat izledi. İlk beşte Ford 19 bin 602 ve BMW 10 bin 584 satışla yer aldı. Opel, Peugeot, Hyundai, Mercedes-Benz ve Toyota da ilk on marka arasında bulunuyor. Satılan araçların yüzde 75,6'sı bu 10 markadan oluştu.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN İKİNCİ EL OTOMOBİL MODELLERİ

Binek otomobil segmentinde 151 bin 145 satış yapıldı. Fiat Egea, 8 bin 270 satışla Mart ayında en çok tercih edilen model oldu. Renault Clio, Volkswagen Passat, Renault Megane ve Toyota Corolla da en çok satanlar listesinde üst sıralarda yer aldı. İlk 10 model, toplam binek araç satışlarının yüzde 34,4'ünü temsil etti.

HAFİF TİCARİDE EN ÇOK SATANLAR

Hafif ticari araç pazarında ise Fiat Doblo 4 bin 413 satışla zirvede. Ford Tourneo Courier ve Ford Transit sırasıyla ikinci ve üçüncü sırayı aldı. Diğer popüler modeller Fiorino, VW Cady ve Ford Tourneo Connect oldu. İlk 10 model, toplam hafif ticari araç satışlarının yüzde 72'sini oluşturdu.

Mart ayı ikinci el otomobil ve hafif ticari araç pazar raporu, satın alma eğilimlerinin detaylı bir fotoğrafını çekiyor ve alıcıların hangi marka ve modellere yöneldiğini gözler önüne seriyor. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:KARAR

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.