Aras'tan Ayaydın'a Akbelen için teşekkür

Aras'tan Ayaydın'a Akbelen için teşekkür
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı’nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisi, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılması kararının kaldırılmasının ardından CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras açıklama yaptı.

Muğla Milas'taki İkizköy, Çamköy ve Karacahisar mahallelerinde 190 parsellik tarım arazisinin linyit maden sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılmasına yönelik karar yürürlükten kaldırıldı. Bu konudaki 8259 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras kararın yürürlükten kaldırılmasına ilşkin yaptığı açıklamada, “11 Mart günü Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkan Milas acele kamulaştırma kararı yine dün gece yarısı kararnamesi ile iptal edildi.

Bu geri adım Muğlalının direnci ile atılmıştır. Akbelen nezdinde tüm Muğla yağmaya talana geçit vermeyeceğini bir kez daha gösterdi.

Sayın Ayaydın'a çabası için teşekkür etmekle birlikte, demokrasinin hukuk devletinin olduğu bir düzende geleceğimiz tek bir kişinin sözüne bağlı değildir.

Biz demokratik sosyal hukuk devletinin yurttaşları olarak toprağımıza, suyumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Bu haber toplam 379 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.