ARAZİ MAFYASI BODRUM'U YAKTI

ARAZİ MAFYASI BODRUM'U YAKTI
Muğla’nın Bodrum ilçesinde hazine ve orman arazisinde çıkan yangında 200 hektarlık alan kül oldu. Yangının aynı anda üç aynı noktadan başladığı...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde hazine ve orman arazisinde çıkan yangında 200 hektarlık alan kül oldu. Yangının aynı anda üç aynı noktadan başladığı belirlendi.  Üç ayrı noktada başlayan yangının arazi mafyası tarafından çıkartıldı iddia edildi. Yanan arazilerin imara açılacağı söylentileri üzerine Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik “ Yanan arazilerin imara açılması söz konusu değil. Ormana ait olan bölgeler yeniden ağaçlandırılacak” dedi. Muğla Valisi Amir Çiçek “ yangının çıkış sebebi araştırılıyor” dedi.

24 saatte 200 hektar yandı

Turizm cenneti Bodrum’da İslamhaneleri Mahallesinde önceki gün hazine arazisinde başlayan yangın rüzgarında etkisiyle hızla büyüdü. Uçak, helikopter, arazöz ve yangın işçileri 24 saat süren müdahalenin ardından alevleri söndürmeyi başardı.  Bodrum’da 24 saat içerisinde hazine ve orman arazisi olmak üzere toplam 200 hektarlık alan kül oldu. Alevlerin söndürülmesinin ardından Bodrum’da yeni bir tartışma başladı. Yanan hazine ve orman arazilerinin imara açılması için arazi mafyası tarafından çıkarttıldığı iddiaları Bodrum’un yeni gündemi oldu.

Yanan hiçbir yer imara açılmayacak

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik “ Bodrum’da yanan arazinin büyük bölümü hazine arazisi. Yanan arazilerin imara açılması söz konusu dahi olamaz. Ormana ait olan yanan bölgede temizlik çalışması yapılacak. Daha sonra yeniden ağaçlandırılacak. Muğla bölgesinde bu güne kadar yanan tüm alanlar yeniden ağaçlandırılmıştır. Yanan hiçbir yer imara açılmamaştır” dedi. Muğla Valisi Amir Çiçek ise “ Yangının çıkış sebebini arkadaşlarımız araştırıyor. Ancak yanan alanların imara açılması kesinlikle söz konusu değildir” dedi.

Bu haber toplam 1939 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.