Aslı davasında rapor krizi

Aslı davasında rapor krizi
Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili olarak Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden ve Adli Tıp Kurumundan detaylı...

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili olarak Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden ve Adli Tıp Kurumundan detaylı rapor istedi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden gelen raporda “Aslı Baş’ın intihar etmediği belirtilirken, Adli Tıp Kurumundan gelen raporda olay intihar denildi. Aslı Baş’ın Babası Mehmet Yavuz Baş “Biz başından beri bunun bir intihar olmadığını cinayet olduğunu söyledik. Hep bunu savunduk Orta Doğu Teknik Üniversitesi ‘nin verdiği raporlar bu yönde” dedi. Aslı Baş’ın Avukatı Fahri Sefa Küpçü “. Orta Doğu Teknik Üniversitesi ‘nin hazırlamış olduğu rapor sadece bu olaya intihar değil demiyor. Aynı zamanda bu olayın bir cinayet olduğunu da ifade etmektedir” dedi. Turizmci Ahmet Bayer ise “Bir buçuk sayfalık fizikçilerin raporu ise son derece tirajı komik bir rapordur. Bu raporun ilmi dayanağı yok. Bu fizik hocalarının adli tıp fizikçisi olmadığını öğrendim” dedi. Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 3. Duruşma görüldü. Savcı cezaevinde tutuklu bulunan Hakan Bayer’in tutuksuz yargılanmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise savcının talebini ret etti ve Ahmet Bayer’in tutuklu yargılanmasına karar verdi

 İki ayrı rapor

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş 2010 yılında Bodrum’da turizmci Ahmet Bayer’in villasında ölü bulunmuştu. Ahmet Bayer, oğulları Hakan ve Volkan Bayer hakkında kasten adam öldürmek suçlamasıyla Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Muğla’da dün yapılan 3. Duruşmaya tutuklu sanık Hakan Bayer, tutuksuz yargılanan Ahmet Bayer, oğlu Volkan Bayer ile Aslı Baş’ın babası Mehmet Yavuz Baş katıldı. Mahkeme geçen duruşmada Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden ve Adli Tıp Kurumundan detaylı rapor istedi. Her iki kurumun hazırladığı rapor mahkemeye ulaştı.ODTÜ’lü üç bilim adamının hazırladığı raporda “Aslı Baş’ın intihar etmediği belirtildi. Adli Tıp Kurumun hazırladığı raporda ise Aslı Baş’ın intihara meyilli olduğu ve intihar ettiği” belirtildi.

 3 yıldır cinayet dedik

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın Babası Mehmet Yavuz Baş “Biz başından beri bunun bir intihar olmadığını cinayet olduğunu söyledik. Hep bunu savunduk Orta Doğu Teknik Üniversitesi ‘nin verdiği raporlar bu yönde. Artık sonucu mahkeme belirleyecek” dedi.

Rapor cinayeti doğruladı

Aslı Baş’ın Avukatı Fahri Sefa Küpçü “Bu güne kadar hazırlanan raporların hiç birisinde çelişki yoktur. Aslı Baş’ın intihar etmediğini, atıldığını, öldürüldüğünü ifade etmiştir. Çelişkili deniler raporlar ücreti karşılığında sanıklar tarafından hazırlatılmış raporlardır. Bu raporlarda bir çelişki vardır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi ‘nin hazırlamış olduğu rapor sadece bu olaya intihar değil demiyor. Aynı zamanda bu olayın bir cinayet olduğunu da ifade etmektedir. Özellikle rahmetli Aslı’nın atıldığı sırada hareketsiz şekilde düştüğünü söylerken, bir yerde Aslı’nın öldürücü darbeyi atılmadan önce aldığını ifade etmektedir. Bu yönüyle de bu rapor çok önemli bir rapordur. Biz ayrıca bu konuyla ilgili olarak Akdeniz Üniversitesinde ve Muğla Üniversitesinden rapor hazırlamasını istedik. Bu iki üniversiteden bir Prof. ve bir Doç. Doktorun hazırlamış olduğu raporları da mahkemeye sunacağız. İki Üniversitenin hazırlamış olduğu rapor Orta Doğu Teknik Üniversitesi ‘nin hazırlamış olduğu raporla eş değer. İş Allah adalet yerini bulacak ve gerçekler ortaya çıkacak” dedi.

Tirajı komik bir rapor

Turizmci Ahmet Bayer ise ODTÜ’li bilim adamları tarafından hazırlanan raporla ilgğili olarak  “Mahkeme sadece Orta Doğu Teknik Üniversitesi ‘den  fizikçileri değil l Adli Tıp Kurumundan da Doç görevlendirdi. Adli Tıp Doçentinin hazırladığı 14 sayfalık raporda her şey değinilmiş. Raporda Aslı Baş’ın intihar eğilimi olduğunu, Aslı Baş’ın oradan atlamış olabileceğini, vücudundaki  yaraların hiç birisinin darp ve cebir izi olmadığını, vücuttaki yaraların düşerken oluştuğunu gayet net ortaya koymuştur. Bir buçuk sayfalık fizikçilerin raporu ise son derece tirajı komik bir rapordur. Bu raporun ilmi dayanağı yok. Bu fizik hocalarının adli tıp fizikçisi olmadığını öğrendim. Birisi atom fiziği mühendisi, diğeri genel fizikçi, diğeri ise madde fizikçisi. İçlerinde bir tane adli tıp uzmanı yok. Bunlar sadece oradan bir koltuk bir masa nasıl düşerse onun üzerine bir hesap yapmışlar” dedi.

Tutuksuz yargılama talebine ret

Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 3. Duruşma görüldü. Savcı cezaevinde tutuklu bulunan Hakan Bayer’in tutuksuz yargılanmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise savcının talebini ret etti ve Ahmet Bayer’in tutuklu yargılanmasına karar verdi. Mahkeme heyeti ODTÜ ve Adli Tıp Kurumundan gelen her iki rapor için ek rapor hazırlamalarını istedi. Duruşma 31 Mayıs tarihine ertelendi.

Aslı Baş’ın Babası Mehmet Yavuz Baş “ biz önce yargının sonra Allah’ın adaletine güveniyoruz” dedi. Turizmci Ahmet Bayer ise “ Oğlum 8,5 aydır suçsuz yere cezaevinde yatıyor. 4 kişi oğlumun olay yerinde olmadığına dair tanıklık etti. Savcı tutuksuz yargılama istedi. Ancak mahkeme tutuklu yargılama kararı verdi” dedi.

Bu haber toplam 663 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.