Avrupa standartlarındaki kavşak maddi hasar oluşturuyor

Avrupa standartlarındaki kavşak maddi hasar oluşturuyor
Muğla şehir merkezi girişlerinde daha önce ışıklandırma olarak trafik kontrolü sağlayan kavşaklar yeni oluşturulan ‘Modern kavşak’ sistemi ile sürücülerin...

Muğla şehir merkezi girişlerinde daha önce ışıklandırma olarak trafik kontrolü sağlayan kavşaklar yeni oluşturulan ‘Modern kavşak’ sistemi ile sürücülerin aklını karıştırmaya devam ediyor. Modern kavşaklar ile ölümcül kazaların önüne geçilmesi hedeflenirken, vatandaşlar yaşanan kazalardan dolayı tepkili.

Kısa bir süre önce il merkezi girişlerinde düzenlenen ve ismi ‘modern kavşak’ olarak bilinen kavşaklar sürücülere zor anlar yaşatıyor. Aydın Karayolu, şehir merkezi ve çevre yolunu birleştiren kavşak ile Marmaris karayolu, Denizli karayolu ve şehir merkezini birleştiren kavşaklar vatandaşlara göre, işaret levhasının yetersizliği ve akşam saatlerinde karanlık olması kazalara neden oluyor.

‘BU KAVŞAK DÜZENLENMELİ’

Geçen akşam 48 RH 992 plakalı araç şoförü Ramazan Yılmaz, Aydın Karayolundan şehir merkezine girdiği esnada akıllı kavşağı görmeyince kavşağın refüjlerine çarptı. Ailesi ile birlikte Ortaca’ya gittiği söyleyen Sürücü Yılmaz, “Ben buradan uzun zamandır geçmiyordum. Kavşak değişmiş daha önce böyle değildi. Ben eskisi gibi normal gidiyordum kavşak karanlık olduğundan dolayı da fark etmedim. Kavşağa girer girmez refüjle karşılaştım. Direksiyonu kırsam sağımda uçurum vardı. Bende riske alamadım ve karşıya girdim. Buraya bir çözüm bulunmalı aksi takdirde çok büyük kazalar yaşanabilir” dedi.

Olay yerinde kazazedeye yardım eden bir diğer sürücü Mahmut Sezer ise, “Kavşak yenilenmiş ancak bir işaretlendirmesi dahi yok. Burada ışıklandırmalı trafik levhaları olsa bu kadar çok kaza olmaz. Bir tane kırmızı yanan sönen ışık var, oda ne kadar yeterli olduğu şüpheli. Burada bu kaza yaşandı arkamızdan bir minibüs daha kavşağa giriyordu. Burası büyük kazalara neden olmadan çok hızlı düzenlemeleri yapılmalı” şeklinde konuştu.

MODERN KAVŞAK AVRUPA STANDARTLARINDA

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, düzenlenen modern kavşağın Avrupa standartlarında olduğu belirtildi. Alınan bilgide şu görüşlere yer verildi; “Işıklandırmalı kavşaklarda araçların bekleme esnasındaki çıkardıkları gaz, çevre kirliliğine yol açıyordu. Modern kavşak ile bu beklemeler en aza indirilerek daha az çevre kirliliği yaşanıyor. Ayrıca araçların kavşaklara hızlı girmemesi gerekiyor. Bu kavşak hızlı giren araçlara maddi hasar oluşturması için yapılmış bir kavşak. Diğer kavşaklarda kazaların çoğunluğu kafa kafa’ya çarpışma ile oluyordu. Bu modern kavşakta ise araçlar yavaşlamak zorunda kalıyorlar ve araçlar kaza esnasında kafa kafa’ya değil yanlarından zarar görüyor”

Bu haber toplam 434 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.