Aylan Bebek Davası Ertelendi

Aylan Bebek Davası Ertelendi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde Aylan Kurdi ve 5 kişinin ölümüne sebep olan sonucunda Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Aylan Kurdi ve 5 kişinin ölümüne sebep olan sonucunda Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktılar. 35’en yıl hapis istemiyle yargılanan sanıklar suçsuz olduklarını söyledi ve Aylan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi’yi suçladı. Mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devam verirken duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

35 Yılla Yargılanıyorlar

Bodrum’da 2 Eylül 2015 tarihinde Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek isterken bindikleri lastik botun batması sonucu Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi, ağabeyi Galip Kurdi ve annesi Rihan Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi boğularak yaşamını yitirmişti. Aylan bebeğin sahile vuran cansız bedeni dünyada yankı uyandırmıştı. Olayın ardından yapılan operasyonlar sonucunda Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

5 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından tutuklanan iki sanığın yargılanmasına Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' ve 'iştirak halinde göçmen kaçakçılığı yapmak' suçlarından 35’er yıla kadar hapis ve adli para cezası istemiyle haklarında dava açılan sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altına adliyeye getirildi.

Suçsuz Olduklarını Söylediler

Aylan Kurdi, ağabeyi ve annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin öldüğü mülteci faciasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşmasında tutuklu her iki sanık suçsuz olduklarını öne sürdü. Sanıklar, Aylan Kurdi’ nin babası Abdullah Kurdi’yi suçladı. Mahkeme, duruşma sonunda sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken davayı ileri bir tarihe erteledi.

Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun “ Bu dava, bu konunun yüreğimizi sızlatacak şekilde ortaya çıkmasına sebebiyet verdiğinden bizim için de önemli. Biz, Muğla Barosu olarak bu davayı gözlemci sıfatıyla takip ediyoruz. Bu drama sebep olanların etkin şekilde cezalandırılmalarını sağlamak adına hukuki gayretlerimizi ortaya koyacağız. Bu dava nedeniyle göçmen ve yasa dışı göç ile göçe zorlanan insanların hukuklarına, yaşam haklarına dünya kamuoyunda saygıyla bakılması ve el uzatılması gerçeğini ortada tutmak arzusundayız. Çünkü ülkede yaşanan böyle bir dram var” dedi.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 670 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.