Aylan Bebek İçin Yüzdüler

Aylan Bebek İçin Yüzdüler
Muğla’nın Datça ilçesinde bu yıl 12’incisi düzenlenen Türk-Yunan dostluk yüzme maratonu Aylan Bebek ve Ege Denizinde yaşamlarını yitiren Suriyeli...

Muğla’nın Datça ilçesinde bu yıl 12’incisi düzenlenen Türk-Yunan dostluk yüzme maratonu Aylan Bebek ve Ege Denizinde yaşamlarını yitiren Suriyeli sığınmacılar için yapıldı. Türk ve Yunan yüzücüler mülteci sorunlarını dikkat çekmek için kulaçlarını attı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “ Ege Denizi ölüm denizi olmasın. Aylan Bebekler yaşamlarını yitirmesin. Avrupa ülkelerinin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz” dedi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş “ 300 sporcu bu maratona katıldı. 81 ilden yüzücüler var. Yunanistan’dan da 14 yüzücü katıldı” dedi.

Ege Denizi Acı Denizi Olmasın

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Ege Denizinde yaşanan mülteci ölümlerine dikkat çekmek için yüzme maratonu düzenledi. Muğla’nın Datça ilçesinde düzenlenen yüzme maratonuna Türkiye genelinden 81 ilden 276, Yunanistan’dan 14 olmak üzere toplam 300 yüzücü katıldı. Ege Denizi Acı Denizi Olmasın, Aylan Bebekler Ölmesin sloganı adı altında düzenlenen yüzme maratonuna vatandaşların da ilgisi yoğun oldu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “Ege Denizi Ölüm Denizi olmasın. Yüzlerce sığınmacı Ege Denezinde yaşanantekne facialarında yaşamlarını yitirdi. Biz artık bu insanlık dramının son bulmasını istiyoruz.  Avrupa ülkelerinin Suriyeli sığınmacılar konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Yaşanan mülteci sorunlarına dikkat çekmek için bu maratonu düzenledik.Çok iyi bir katılım var. Umarım yaşanan insanlık dramına dikkat çekmişizdir” dedi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş “ Bugün Datça düzenlenen Ege Denizi Acı Denizi Olmasın maratonuna 300 yüzücü katıldı.81 ilimizden yüzücülerimiz ve Yunanistan’dar 14 yücüzü katıldı. Ege Denizinde mülteci sorunu Türkiye ve Yunanistan’ın ortak sorunudur.  Artık Ege Denizinde Aylan Bebekler ölmesin diyoruz. Umut yolculuğuna çıkan insanların insanlık dramı yaşamasını istemiyoruz. Tüm Dünya ülkelerinin Ege Denizinde yaşanan ölümlere karşı duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.

5 Bin Metrede Birinci Oldu

Türk ve Yunan yüzücülerin katıldığı 5 bin metre maratonunu 159 numaralı yücüzü Emre Erdoğan birincilikle tamamladı. Emre Erdoğan 5 bin metrelik yüzme maratonunu 1 saat 9 dakika 16 saniyede tamamladı.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 586 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.